Borba za prava LGBTI osoba – kampanja Podržavam

Stela Kapidžić
Autor 21.5.2018. u 09:21

Borba za prava LGBTI osoba – kampanja Podržavam

Podrška i zajednička borba neophodne su za ravnopravnost i bolji život svih nas.

LGBTI osobe su dio ovog društva, žive, školuju se, rade ili traže posao kao i drugi_e, ali se pored svih problema koji pogađaju cijelo društvo, susreću i sa dodatnom diskriminacijom i nasiljem samo zbog svoje seksualne orijentacije, rodnog identiteta ili spolnih karakteristika.

U kampanji, po prvi put, zajedno u jednom videu učestvuje 11 osoba iz javnog i političkog života, te LGBTI osobe iz Bosne i Hercegovine. Podršku su pružile i pružili: Ferida Duraković, Ermin Bravo, Frenkie, Kontra, Borka Rudić, Lejla Turčilo, Damir Imamović, Esad Bajtal, Vedrana Božinović, Damir Arnaut i Lamija Begagić.

Javna i otvorena podrška članova_ica bh. društva mnogo znači LGBTI osobama, a javne ličnosti mogu mnogo pomoći u razbijanju predrasuda, homofobije i transfobije koje još uvijek postoje u našem društvu.

Cilj nam je da osvijestimo društvo (naše prijatelje_ice, porodice, kolege_ice…) o tome da postoje osobe kojima je stalo da se prekine lanac nasilja, koje žele da se u školi ne širi govor mržnje. Da postoje osobe koje će osuditi kršenja ljudskih prava, koje će pružiti podršku i koje će sa nama, LGBTI osobama, učestvovati u borbi protiv bilo kojeg vida nasilja, diskriminacije, homofobije i transfobije – poručuju iz Sarajevskog otvorenog centara , koji je pokrenuo ovu medijsku kampanju.

Stela Kapidžić
Autor 21.5.2018. u 09:21

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija