Komesarijat: Granična policija Hrvatske brutalno tuče migrante

tačno.net
Autor/ica 1.9.2019. u 08:08

Komesarijat: Granična policija Hrvatske brutalno tuče migrante

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, saopštio je danas da su pripadnici hrvatske granične policije, posle niza slučajeva maltretiranja i prebijanja migranata i vraćanja sa granice, brutalno pretukli К.S. (2003.), maloletnika iz Avganistana, prilikom pokušaja grupe od 16 migranata da predju granicu.

“Dečak je izdvojen iz grupe migranata, pretučen na samoj granici, pa zatvoren u prostoriju u kojoj su ga tukla četiri pripadnika granične policije. Od dečaka su oduzeli telefon i novac, fizički ga povredili, naterali ga da se skine, potom pustili vodu i napravili baru u koju su ga ubacili i puštali struju preko elektrošokera, od čega je dečak izgubio svest”, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, “u ovom stravičnom incidentu dečak je zadobio prelom rebara sa unutrašnjim krvarenjem, hematome glave i izgubio dosta krvi”.

Кomesarijat je apelovao na Međunarodnu zajednicu da svojim autoritetom pomogne da se prestane sa tako “neljudskim ponašanjem”, podsećajući da svako lice koje se zatekne na teritoriji neke države ima pravo da zatraži azil, i da udje u proceduru za njegovo dobijanje.

RSE

tačno.net
Autor/ica 1.9.2019. u 08:08