Mlatili su mi sina po glavi, dok nije pao na pod, počeo se tresti i pjeniti na usta, sada je na liječenju u bolnici…

Nina Glučina Ramadža
Autor/ica 1.11.2018. u 13:28

Mlatili su mi sina po glavi, dok nije pao na pod, počeo se tresti i pjeniti na usta, sada je na liječenju u bolnici…

– Danas bi mu trebao biti jedan od sretnijih dana u životu. Danas moj sin puni 12 godina, a evo vidite gdje provodi rođendan. U krevetu KBC- Split, u bolovima, uplakan te užasnut od tog strašnog događaja i povratka u školu – ovim riječima Izabela Kusanović s Pučišća na otoku Braču počinje prepričavati stravičan događaj od prošlog petka u kojem je njezin 12- godišnji sin, učenik šestog razreda Osnovne škole Pučišća, bio žrtva nasilja kolega iz razreda.

– Sve je počelo u školi gdje su dvojica dječaka naguravala niz školske stepenice mojeg dječaka, koji je inače dobre naravi što svi u mjestu mogu potvrditi. Nikad s njim nismo imali problema niti bi on ikada nekoga napao. A nastavilo se izvan školske zgrade. Jedan od dvojice napadača ga je s leđa uhvatio za ruke dok ga je drugi dječak koji trenira karate tukao po glavi.

Nakon što moj sin počeo gubiti svijest, dječak koji ga je dotad držao ga je nastavio tući, ponovno na isto mjesto u glavu. Nakon više primljenih udaraca, sin mi je pao na pod i počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se – zgroženo će majka Izabela koja već pet dana “hoda” sa sinom po bolnicama, a koji je, kaže, najvjerojatnije imao epileptični napadaj i koji je trenutno smješten u KBC-u Split.

Sreća pa se u petak, kada se fizički napad dogodio, u blizini škole našla medicinska sestra koja je ozlijeđenom dječaku pružila prvu pomoć i pozvala Hitnu pomoć. Ona je inače i ta koja je posumnjala na epileptični napad.

– Na hitnoj su ustanovili da dijete ima hematome po glavi, simptome pospanosti te se gubi u mislima. Nakon postavljene dijagnoze, dijete mi je kolima hitne pomoći i trajektom prebačeno u KBC Split – nastavlja majka Izabela.

Napadaj sličan onome ispred škole ponovio se i po dolasku u KBC Split gdje 12-godišnjak s nesnosnim bolovima glave i njegovi roditelji trenutno čekaju da stignu nalazi kako bi doznali ima li težih posljedica od pretrpljenog međuvršnjačkog nasilja.

Siniša Lučić Lavčević, ravnatelj OŠ Pučišća na Braču, roditeljima je, prepričavaju nam oni sami, rekao da je ispitao djecu koja su sve to vidjela isto kao i sudionike incidenta, a nama je kazao da je održao i izvanrednu sjednicu učiteljskog vijeća. Međutim, majka ozlijeđenog djeteta smatra da nisu poduzete dovoljne mjere s obzirom na posljedice i tegobe koje je njen sin pretrpio.

– Dječja posla, to je izraz kojeg su za ovaj slučaj upotrebljavali i roditelji nasilnika a i ravnatelj i to me šokira… kako mogu biti dječja posla kad moj sin ima užasne bolove, išla mu je pjena na usta i ne prestaje plakati od šoka i bolova koje trpi- zgraža se majka Izabela Kusanović koja sa suprugom planira apelirati za pomoć i kod nadležnog ministarstva.

– Prvu večer kad kad smo došli u KBC sin je toliko jaukao od bolova i od šoka i nevjerice što mu je jedan od najboljih prijatelja iz razreda ovo učinio- priča nam majka napadnutog 12- godišnjaka.

Ravnatelj škole u Pučišćima ovaj događaj ne želi komentirati sve dok se ne dokaže što se ustvari dogodilo prošlog petka.

Slobodna Dalmacija

Nina Glučina Ramadža
Autor/ica 1.11.2018. u 13:28