Upoznajte Borisa, hip-hopera iz internata

tačno.net
Autor 21.6.2013. u 20:06

Upoznajte Borisa, hip-hopera iz internata

Četrdesetak osnovaca i srednjoškolaca živi u internatskom smještaju ‘Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju‘  u Tuzli.

U sklopu ove ustanove pohađaju školu, pišu zadaće, druže se, jedu, spavaju…  Zajedno odrastaju pet dana sedmično, a vikend je vrijeme koje bi ova djeca trabala provoditi  ’kod kuće’. No kako mnogi od njihnemaju porodični dom, ovaj pojam odnosi se na starateljske porodice ili tuzlanski Dom za nezbrinutu djecu.

Posjeta portala Manjine.ba  velikoj internatskoj porodici izmamila je osmijehe na lica mališana i želju da nam se pokažu u najboljem svjetlu.

Među njima primjećujemo tinejdžera sa šiltericom okrenutom na stranu. To je Boris Mušecki, omiljen lik među stanarima Zavoda, u prvom redu zahvaljujući svom hobiju i talentu – hip-hopu.

Kao dijete bez roditeljskog staranja, Boris je jedan od onih koji subote i nedjelje provodi u hraniteljskoj porodici. Pedagozi Zavoda za njega imaju samo riječi hvale:

“Voli školu, a pohađa srednje usmjereno obrazovanje – smijer kuhar. Boris voli rap muziku, piše pjesme, uključen je u dramsku i folklornu sekciju, voli pomagati drugima i veoma je vrijedan”, kaže namSelma Hodžić,  voditeljica centra za edukativnu inovaciju TK.

Najveća Borisova želja je da upozna nekog od poznatih tuzlanskih hip-hopera i izrepuje mu svoje stihove. Poslušajte kako on to radi:

Vesna Andree Zaimović, Manjine.ba

tačno.net
Autor 21.6.2013. u 20:06

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija