Nova snimka odala davnog mafijaškog ubojicu policajca

tačno.net
Autor 24.6.2014. u 10:25

Nova snimka odala davnog mafijaškog ubojicu policajca

No u ponedjeljak je u akciji talijanske policije u Palermu zajedno s više od 90 drugih mafijaša uhićen i 29-godišnji Domenico Palazzotto. Njega su tijekom prisluškivanja čuli kako se hvali tim ubojstvom. “Stric mojeg oca zvao se Paolo Palazzotto. On je stajao iza prvoga ubojstva policajca u Palermu. Ubio je Joea Petrosina”, rekao je Domenico Palazzotto

Prisluškivani razgovor u sklopu upravo izvedene antimafijaške operacije otkrio je tko je prije 105 godina ubio njujorškog policajca koji se bavio mafijom, objavili su u ponedjeljak talijanski istražitelji.

Policajac Joe Petrosino ustrijeljen je 1909. kad je posjetio Palermo na Siciliji. Budući da je bio osobni prijatelj tadašnjega američkog predsjednika Theodorea Roosevelta, od njega su se oprostili državnim počastima i u Italiji i u SAD-u, ali nitko nikad nije osuđen za njegovo ubojstvo.

No u ponedjeljak je u akciji talijanske policije u Palermu zajedno s više od 90 drugih mafijaša uhićen i 29-godišnji Domenico Palazzotto. Njega su tijekom prisluškivanja čuli kako se hvali tim ubojstvom.

“Stric mojeg oca zvao se Paolo Palazzotto. On je stajao iza prvoga ubojstva policajca u Palermu. Ubio je Joea Petrosina za (mafijaškoga šefa don Vita) Cascia Ferra”, rekao je Palazzotto, piše u transkriptu toga razgovora.

Paolo Palazzotto umro je 1958. Njemu i zloglasnome mafijaškom kumu Casciu Ferru, zajedno s još trinaestoricom suučesnika, sudilo se za ubojstvo Petrosina, ali su 1911. oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

novilist.hr

tačno.net
Autor 24.6.2014. u 10:25