Al Gore: U lipnju globalni koncert za spas klime

tačno.net
Autor 22.1.2015. u 11:06

Al Gore: U lipnju globalni koncert za spas klime

Više od stotinu glazbenika na svih sedam kontinenata, uključujući Antarktiku, sudjelovat će na koncertu “Live Earth” 18. lipnja kako bi upozorili na potrebu postizanja globalnog sporazuma o klimi, najavio je u srijedu u Davosu bivši američki potpredsjednik Al Gore.

Cilj projekta je okupiti milijarde glasova s jedinstvenom porukom – tražimo klimatsku akciju sada! Imat ćemo događaj u čitavom svijetu, na svim sedam kontinenata” kako bi se izvršio pritisak da se dođe do ambicioznog sporazuma o klimatskim promjenama na konferenciji za klimu u Parizu u prosincu, izjavio je Gore na Svjetskom gospodarskom forumu.

Koncert će slušati dvije milijarde osoba putem televizije, radija i on line, kazao je Al Gore, koji je 2007. godine dobio Nobelovu nagradu za mir za svoje zalaganje za borbu protiv klimatskih promjena.

Manifestaciju će organizirati američki producent Kevin Wall koji je već organizirao koncert “Live Earth” o klimi 2007.

Koncerti će se odvijati 18. lipnja “na najvećim stadionima“, kazao je Wall spominjući listu sa šest mjesta. “Počinjemo u Kini“, objasnio je on. Uslijedit će Sydney, Rio de Janeiro, Cape Town, New York i Pariz. Jedna će skupina svirati i na Antarktici.

 

croenergo.eu

tačno.net
Autor 22.1.2015. u 11:06

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija