FBiH protiv odlagalista radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori

tačno.net
Autor 5.2.2016. u 13:00

FBiH protiv odlagalista radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH u srijedu je prihvatio deklaraciju u kojoj se jednoglasno usprotivio izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na samoj granici Hrvatske i BiH.

Ova deklaracija treba biti poticaj državnim tijelima da poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti, imajući u vidu zaključak najvišeg zakonodavnog tijela u federaciji BiH. Ova deklaracija je na tragu obostranih interesa dvije zemlje“, rekao je zastupnik Ismet Osmanović, koji je i predsjednik kluba vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA).

Prema deklaraciji najava izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada u blizini granice BiH uznemirila je stanovništvo Unsko-sanske županije budući je udaljena tri kilometra, zbog čega postoji bojazan da bi se mogao onečistiti okoliš i vodotoci.

Osim izravnoj utjecaja na zdravlje ljudi, mogla bi biti uništena i perspektiva cijelog kraja“, istaknuo je zastupnik Kasim Mulalić.

Ranije su se vlasti Republike Srpske usprotivile izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, a državno vijeće ministara zatražilo je od Hrvatske informaciju o projektu.

tačno.net
Autor 5.2.2016. u 13:00

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija