Kakvoća zraka u New Delhiju je tijekom festivala Diwali dosegla najgore razine

tačno.net
Autor 7.11.2016. u 10:42

Kakvoća zraka u New Delhiju je tijekom festivala Diwali dosegla najgore razine

Kakvoća zraka u New Delhiju je tijekom festivala Diwali dosegla najgore razine u posljednjih 17 godina, zbog čega su građani bili primorani poduzeti rigorozne zdravstvene mjere kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Nakon iskustva sa alternirajućim registracijskim pločicama, vlasti nisu uspjele donijeti druge mjere zaštite okoliša, a situcija se dodatno pogoršala ove jeseni. Potpuni kolaps kakvoće zraka dostignut je za vrijeme festivala Diwali zbog korištenja pirotehničkih sredstava koja su dodatno zagadila zrak.

Razine štetnih čestica PM2.5 dosegnule su razinu devet puta veća od maksimalne prihvatljive granice. S obzirom da će situacija ostati nepromijenjena još neko vrijeme, Centar za znanost i okoliš (CSE) zatražio je od vlade u New Delhiju da usvoji stroge mjere protiv onečišćenja izdavanjem dnevnih upozorenja stanovništvu.

S druge strane, guverner prijestolnice pisao je vlastima kako bi u pokrajinama Punjab, Haryana i Uttar Pradesh zabranili paljenje slame koje dodatni pridonosi nepodnošljivoj kvaliteti zraka u New Delhiju.

croenergo.eu

tačno.net
Autor 7.11.2016. u 10:42