Kina otkrila svoje smjernice i ciljeve za borbu sa zagađenjem

Marin Pasarić
Autor/ica 26.6.2018. u 10:19

Kina otkrila svoje smjernice i ciljeve za borbu sa zagađenjem

Kina je otkrila smjernice za sveobuhvatno pojačanje ekološke i okolišne zaštite s ciljem pobjede u bitci sa zagađenjem zraka, vode i tla.

U smjernicama, koje su u nedjelju objavili Centralni komitet Komunističke partije Kine (KPK) i Državno vijeće, naznačeni su ciljevi prevencije i kontrole zagađenja koje Kina očekuje da će ispuniti do 2020. i nakon toga.

Kina će razviti i implementirati trogodišnji plan za borbu sa zagađenjem zraka, a posebno će se usredotočiti na regije poput one Peking-Tianjin-Hebei i susjednih područja te na deltu rijeke Yangtze. Napori će se također usmjeriti u poboljšanje industrije u regiji, energetskog sektora, sektora prijevoza i strukture korištenja zemljišnih resursa.

U gradovima s lošom kvalitetom zraka bi do 2020. gustoća čestica PM 2.5, glavnog indikatora zagađenja zraka, trebala pasti za barem 18 posto s razine iz 2015. godine, dok bi gradovi na razini prefektura i iznad trebali imati 80 posto dana godišnje s dobrom kvalitetom zraka.

Što se tiče poboljšanja kvalitete vode, Kina će nastaviti s implementacijom akcijskog plana o borbi sa zagađenjem vode i poboljšavanja sustava rijeka i jezera.

Kako bi adresirala probleme zagađenja tla, Kina će implementirati sveobuhvatni akcijski plan sa specifičnim mjerama čiji je cilj kontrola zagađenja tla i poboljšanje zagađenih zemljišnih resursa. Također će promovirati klasifikacijsko upravljanje otpadom i pojačati napore u prevenciji i kontroli štetnog krutog otpada.

croenergo.eu

Tagovi:
Marin Pasarić
Autor/ica 26.6.2018. u 10:19