Lošinjski kamp prvi je u Hrvatskoj dobio bijelu zastavu, simbol čistoga mora

HINA
Autor 25.7.2019. u 10:34

Lošinjski kamp prvi je u Hrvatskoj dobio bijelu zastavu, simbol čistoga mora

Foto: Udahni.com

LOŠINJSKOM kampu Čikat dodijeljena je bijela zastava i postao je prvi hrvatski kamp s tim međunarodnim simbolom čistog mora i podmorja, objavili su iz Jadranka grupe.

Zastava je podignuta u Srebrnoj uvali podno Kampa Čikat.

Podmorje Srebrne uvale očistili su ronioci iz Međunarodne udruge za osvještavanje o podmorju –  Global Under Water Awareness Association.

Uvali Čikat je također dodijeljen certifikat za najveće očišćeno područje mora na svijetu, navodi se u priopćenju.

Zaštita okoliša ključna je vrijednost

Direktor Kampa Čikat Zlatko Vukajlović je naglasio da je zaštita okoliša ključna vrijednost kojom se rukovode u poslovanju.

“Očuvanje prirode Lošinja i svog bogatstva flore, faune i prirodnog krajolika koje smo naslijedili od naših predaka, a ostavljamo u zalog budućim generacijama osigurava temelj za pružanje vrhunskog doživljaja našim gostima. Poznato je da su kamperi kategorija gostiju koja se osjeća najbliže prirodi i vrhunski očuvani okoliš Lošinja jedan je od ključnih razloga zašto se svake godine vraćaju upravo nama“, rekao je Vukajlović.

S najnovijom bijelom zastavom podno Kampa Čikat, lošinjska Jadranka, kako se navodi, poslala je poruku javnosti da je potrebno beskompromisno štititi okoliš u kojem tvrtka posluje.

Na svečanosti je najavljen i predstojeći Svjetski skup za zaštitu i čistoću morskog dna, čije je održavanje planirano za početak 2020. u Malom Lošinju.

INDEX.HR

HINA
Autor 25.7.2019. u 10:34

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija