Požar u Nacionalnom parku Krka

tačno.net
Autor 3.8.2017. u 10:24

Požar u Nacionalnom parku Krka

foto: Reuters

Hrvatski vatrogasci se već drugi dan bore sa vatrenom stihijom.

Veliki šumski požar u Hrvatskoj koji je jučer poslije podne buknuo kod Kistanja zahvatio je područje od skoro 1.000 hektara, a vatra je zahvatila i dio Nacionalnog parka Krka u blizini istoimenog manastira koji prema tvrdnji lokalnih vatrogasaca “nije u opasnosti”.

Hrvatski portal index.hr prenosi da se vatrogasci od jučer bore sa vatrenom stihijom, a u gašenju vatre pomažu im dva kanadera i tri air tractora. Navodi se da požar još uvijek nije lokalizovan.

“Nisu ugroženi objekti i ljudi. Oni koji su evakuirani vraćeni su kućama, struja je uključena. Požar ide prema kanjonu Krke, nove snage dolaze, tu je i vojska”, rekao je za taj portal glavni zapovjednik vatrogasaca Slavko Tucaković.

Vojska pomaže u gašenju

Županijski zapovjednik vatrogasaca Darko Dukić je naveo da je na terenu 180 ljudi, a hrvatsko Ministarstvo odbrane je objavilo da je poslalo 50 vojnika u pomoć vatrogascima.

“Požar ulazi u nacionalni park kod manastira Krke, koji nije u opasnosti. Dio požara prema Laškovićima kod Skradina je pod kontrolom, s drniške strane vatru gase društva iz Drniša i Promine, požar kod Zelića kod Knina je prigušen. Požar je prošao kraj kuća u mjestu Krnete”, kazao je Dukić.

balkans.aljazeera.net

tačno.net
Autor 3.8.2017. u 10:24

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija