Požari na Čvrsnici i Prenju ugašeni

tačno.net
Autor 30.8.2017. u 09:35

Požari na Čvrsnici i Prenju ugašeni

foto: N1

Požari na planini Čvrsnici (Gornja Drežnica) i i Prenju (Rujište) su ugašeni, ponegdje još ima dima, pa se situacija prati, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

U večernjim satima jak vjetar je ponovo razbuktao požarište na Rujištu, vatra se proširila prema središnjem dijelu Prenja. Nakon intervencije vatrogasaca i dragovoljaca trenutno stanje jutros je dobro, ali jak vjetar može uvijek ponovo aktivirati panjeve koji dogorijevaju duže razdoblje.

Na Bijelom Brijegu, na Trimuši gorjela je trava, raslinje i borova šuma. Odmah su upućena 3 vozila sa 7 vatrogasaca, a požar su gasili i službenici PU Mostar, djelatnici Vodovoda, te dio mještana i mladeži koji su se zatekli na mjestu požara. Požar jr ugašen, a jedna ekipa nadzire požarište.

Na području Mostara zabilježeno je više požara u kojima je gorjela trava te otad.

Na području Čapljine zabilježena su 4 požara. Gorjela je trava i nisko raslinje te je stradao voćnjak jabuka.

U mjestu Radešine, općina Konjic, gorjela je trava i nisko raslinje. Na području Stoca, na lokalitetu Dubrava, gorjela je trava, visoko i nisko raslinje. Zahvaćena je površina od oko 5 hektara. U mjestu Gornja Duboka također je gorjela trava i nisko raslinje.

ba.n1info.com

tačno.net
Autor 30.8.2017. u 09:35