Štedne žarulje za spas okoliša

tačno.net
Autor/ica 6.9.2014. u 10:14

Štedne žarulje za spas okoliša

Širom svijeta se organiziraju razne akcije kako bi se povećala svijest ljudi da trebaju više brinuti za okoliš. Ljude se nastoji naučiti da nije svejedno hoće li jedan dan reciklirati ili ne. Sve akcije pa i one najmanje su važne i podjednako se broje. Štedne žarulje su samo jedna od metoda uz pomoć koje se može zaštititi priroda.

Mnogi stručnjaci su bili složni da je sama svijest o tome da nije dobro to što radimo prirodi dovoljna. Čovjek nakon što shvati koliko su njegove dosadašnje akcije imale utjecaja na sve ono što se u prirodi događa, najbolji je put prema pozitivnim promjenama. Kupnja štedne žarulje je jedna od njih.

Rasvjeta predstavlja samo mali dio potrošnje, ali unatoč tome mogla bi uvelike doprinijeti uštedi na ekološkom području. Kupovinom štednih žarulja umjesto klasičnih došlo bi do smanjenja emisije ugljičnog dioksida koji nastaje prilikom proizvodnje električne energije u termoelektranama.

Istraživanja su pokazala da bi zamjena uobičajenih žarulja štednim dovela do značajnog smanjenja emisije i to za 20 milijuna tona godišnje.

ekologija.com.hr

tačno.net
Autor/ica 6.9.2014. u 10:14