U blizini Londona nedavno otkrivene velike rezerve nafte

tačno.net
Autor 13.4.2015. u 11:32

U blizini Londona nedavno otkrivene velike rezerve nafte

Engleska energetska kompanija UK Oil and Gas Investments, priopćila je ovaj tjedan da su u blizini londonske zračne luke Gatwick otkrili nova nalazišta nafte za koje se pretpostavlja da sadrže rezerve i do 100 milijardi barela.

Iz ove tvrtke javljaju da su sondažna bušenja na prostoru Horse Hilla započela prošle godine i da su do sada došli do rezerve od 158 milijuna barela nafte, ali naglašavaju da je to samo mali dio znatno većih rezervi, koje sadrže i do 100 milijardi barela nafte.

Generalni direktor UKOG-a Stephen Sanderson je podsjetio da su prva istraživanja u Londonu započela prije 30 godina te da se razvijenom tehnologijom uspjelo doći do otkrića nafte na ovom području.

Vjerujemo da otkriće na području Horse Hill može biti potencijalna rezerva svjetskih razmjera“, dodao je Sanderson.

Ukazujući na činjenicu da je Velika Britanija u Sjevernom moru u protekla četiri desetljeća proizvela ukupno 45 milijardi barela nafte, stručnjaci tvrde da je posljednje otkriće rezervi kod Londona veoma važno za razvoj tog sektora u Velikoj Britaniji.

Inflacija je u Velikoj Britaniji usporila u prosincu prošle godine zbog pada cijena nafte na najniže razine od 0,5 posto, javlja Zavod za statistiku u Londonu.

Pad cijena nafte trebao bi značajno povećati kupovnu moć domaćinstava“, kazao je Paul Hollingsworth iz tvrtke Capital Economics.

croenergo.eu

Tagovi:
tačno.net
Autor 13.4.2015. u 11:32