Novi dokumentarni serijal Elme Kazagić “Krvni delikti” na Federalnoj televiziji

tačno.net
Autor/ica 13.9.2019. u 09:36

Novi dokumentarni serijal Elme Kazagić “Krvni delikti” na Federalnoj televiziji

Federalna televizija predstavlja novi dokumentarni serijal Elme Kazagić „Krvni delikti“ koji će biti prikazivan utorkom u 20:10h. 

U produkciji FTV serijal je sniman iza rešetaka zeničkog zatvora, u psihijatrijskim klinikama, na terenu sa policijom, istražiteljima, svjedocima zločina u brojnim gradovima BiH.

Kroz pet epizoda, autorki serijala Elmi Kazagić, višestruke ubice svjedoče zašto su ubili? Kako? Zašto su neki ubijali puškom, a drugi sjekirom? Kako razmišlja onaj ko odluči ubiti majku, nanu ili očuha? Da li zatvorske rešetke selefiji, koji je ubio troje, brže donose kajanje? Zašto je samica nekada najsigurniji prostor?

“Prva epizoda je u utorak 17. septembra poslije Dnevnika. Radili smo mjesecima, razgovarali s ljudima koji su ubijali, s onima koji su preživjeli, braćom ubijenih… Znalo je biti teško, izuzetno, ali …svaki novi projekt nas uči. I životu I profesiji”, istakla je Elma Kazagić koja je više puta nagrađivana za TV projekte koje je realizirala.

Krvni delikti

Utorkom (20:10h) Federalna televizija predstavlja dokumentarni serijal „Krvni delikti“. U našoj produkciji serijal je sniman iza rešetaka zeničkog zatvora, u psihijatrijskim klinikama, na terenu sa policijom, istražiteljima, svjedocima zločina u brojnim gradovima BiH. Kroz pet epizoda, autorki serijala Elmi Kazagić, višestruke ubice svjedoče zašto su ubili? Kako?Zašto su neki ubijali puškom, a drugi sjekirom? Kako razmišlja onaj ko odluči ubiti majku, nanu ili očuha? Da li zatvorske rešetke selefiji, koji je ubio troje, brže donose kajanje? Zašto je samica nekada najsigurniji prostor?

Gepostet von federalna.ba am Donnerstag, 12. September 2019

 

tačno.net
Autor/ica 13.9.2019. u 09:36