SFF: Šesto izdanje programa Pretpremijere Serije sa šest dramskih serija iz četiri zemlje regije

FENA
Autor/ica 1.8.2022. u 10:17

SFF: Šesto izdanje programa Pretpremijere Serije sa šest dramskih serija iz četiri zemlje regije

Ovogodišnji program Pretpremijere Serije 28. Sarajevo Film Festivala predstavlja pomno izabrane nedavno producirane regionalne dramske serije. Publika Festivala moći će pogledati pretpremijere prve dvije epizode šest dugoočekivanih regionalnih dramskih serija – najavljeno je iz SFF-a.

Kako su naveli, svaku od ovih vrhunskih produkcija karakterizira zanimljiva radnja i izuzetna regionalna glumačka postava. Dramske serije predstavljene u programu Pretpremijere Serije takmiče se za UniCredit nagradu publike.

Igrane serije prikazane na prethodnim izdanjima Pretpremijera Serija, programa SFF-a, zabilježile su uspjehe na domaćem i na međunarodnom tržištu. Neke od njih stručni žiri nominirao je za ovogodišnje nagrade Srca Sarajeva za TV serije koje se s nestrpljenjem očekuju.

-Regionalna produkcija high-end serija je u porastu. Rezultat je vidljiv i u ovogodišnjoj selekciji, šestog po redu izdanja Pretpremijera Serija, gdje s ponosom predstavljamo rekordan broj od čak šest serija iz četiri zemlje regije. Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći bar jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode – izjavila je selektorica programa Pretpremijere Serije Tina Hajon.

Razgovori s ekipom Pretpremijera Serija otvoreni za medije održavat će se svakog dana u 16 sati na Festivalskom trgu.

Šest regionalnih dramskih serija koje će biti predstavljene su: “Kotlina” u režiji Danisa Tanovića i Aide Begić, zatim “Mama i tata se igraju rata 2” u režiji Gordana Kičića, Mine Đukić i Marka Manojlovića, “Metropolitanci” u režiji Igora Šeregia, “Pad” u režiji Bojana Vuletića, “Trigrad” u režiji Sonje Prosenc te serija “U klinču” u režiji Danila Bećkovića i Nebojše Radosavljevića.

Ovogodišnje 28. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će održano od 12. do 19. augusta.

Online ulaznice za filmove u programu Sarajevo Film Festivala su u prodaji od danas, 1. augusta od 15 sati na web stranici Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba). Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje od ponedjeljka, 8. augusta od 10 sati, saopćeno je iz Pres službe SFF-a.

(FENA)

FENA
Autor/ica 1.8.2022. u 10:17