Treća epizoda dokumentarnog serijala Elme Kazagić “Krvni delikti” na Federalnoj televiziji

tačno.net
Autor 1.10.2019. u 09:05

Treća epizoda dokumentarnog serijala Elme Kazagić “Krvni delikti” na Federalnoj televiziji

Večeras, utorak 1. oktobra 2019. godine u 20:10h, Federalna televizija predstavlja treću epizodu dokumentarnog serijala „Krvni delikti“ autorice Elme Kazagić

Ubio je troje. Majka i sin su preživjeli upad ubice. Bilo je to uoči Božića. Svjedoče o tome u novoj epizodi serijala Krvni delikti Federalne TV. Kako su krim inspektori okončali potragu za ubicom u selima iznad Konjica? Zašto je presuđena do tada najduža kazna? Kome je nuđena „krvarina“? Kako je robijati 35 godina? Da li su počinitelja ubistava zatvorke rešetke i samica promijenili? Širi li ideje selefijskog reda u zatvoru?

Autorica serijala: Elma Kazagić, snimatelj: Almir Čaušević, montaža: Jasmin Nalo.

Ubio je troje. Majka i sin su preživjeli upad ubice. Bilo je to uoči Božića. Svjedoče o tome u novoj epizodi serijala Krvni delikti Federalne TV. Kako su krim inspektori okončali potragu za ubicom u selima iznad Konjica? Zašto je presuđena do tada najduža kazna? Kome je nuđena „krvarina“? Kako je robijati 35 godina? Da li su počinitelja ubistava zatvorke rešetke i samica promijenili? Širi li ideje selefijskog reda u zatvoru? Gledajte nas u utorak, 1. oktobra!Autorica serijala: Elma Kazagic, snimatelj: Almir Čaušević, montaža: Jasmin Nalo.#KrvniDelikti #FTV

Gepostet von federalna.ba am Donnerstag, 26. September 2019

U produkciji FTV serijal je sniman iza rešetaka zeničkog zatvora, u psihijatrijskim klinikama, na terenu sa policijom, istražiteljima, svjedocima zločina u brojnim gradovima BiH.

Kroz pet epizoda, autorki serijala Elmi Kazagić, višestruke ubice svjedoče zašto su ubili? Kako? Zašto su neki ubijali puškom, a drugi sjekirom? Kako razmišlja onaj ko odluči ubiti majku, nanu ili očuha? Da li zatvorske rešetke selefiji, koji je ubio troje, brže donose kajanje? Zašto je samica nekada najsigurniji prostor?

“Radili smo mjesecima, razgovarali s ljudima koji su ubijali, s onima koji su preživjeli, braćom ubijenih… Znalo je biti teško, izuzetno, ali …svaki novi projekt nas uči. I životu i profesiji”, istakla je Elma Kazagić koja je više puta nagrađivana za TV projekte koje je realizirala.

tačno.net
Autor 1.10.2019. u 09:05