VICE Srbija dobitnik Specijalnog priznanja za film “Pravo na život“

VICE
Autor 24.10.2019. u 11:47

VICE Srbija dobitnik Specijalnog priznanja za film “Pravo na život“

Foto: BSF

Zatvoren je deseti BOSIFEST.

U okviru završne večeri desetog Beogradskog internacionalnog festivala osoba sa invaliditetom (BOSIFEST) pod sloganom “Portret emocija“, prilikom dodele nagrada, produkciji VICE Srbija dodeljeno je Specijalno priznanje za film. Ovo priznanje žiri festivala dodelio za dokumentarni film na temu osoba sa invaliditetom pod nazivom “Pravo na život.“

Ovaj dokumentarni film nastao je u saradnji tri autora – scenario potpisuju Olivera Milenković, Miško Bilbija i Galeb Nikačević, dok režiju potpisuje Senka Domanović. “Pravo na život, žiri smatra, je emotivan, iskren i veoma važan film koji bez velikih pretenzija, na veoma osetljiv način se bavi važnom temom za naše društvo i naše građane,“ rekla je prilikom dodele priznanja za film članica žirija, rediteljka Biljana Tutorov.

“Hvala selektorima, organizatorima ovog festivala,“ rekao je Galeb Nikačević prilikom dodele priznanja. “Retko se dobija prilika da se kaže nešto na teme koje su zaista važne, i postoji jedna stvar koju sam naučio na teži način o životu, a to je kako učiniti teme važnim onima koji o tome ne znaju ništa – morate pronaći tačku identifikacije, jer samo identifikacija rađa empatiju. Kada pronađemo zajednički jezik, i kada pronađemo tamo gde se razumemo, kada pronađemo vreme i mesto u kojima smo svi isti, tek tada ćemo moći da se saosećamo sa svima oko nas, pa čak i sa onima koji žive radikalno drugačije živote. I upamtite, ne postoje osobe sa posebnim potrebama – svi imamo iste potrebe,“ zaključio je Galeb.

VICE

 

VICE
Autor 24.10.2019. u 11:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija