Galaxy S4 dobio mlađeg brata – stiže S4 Mini

tačno.net
Autor 31.5.2013. u 20:36

Galaxy S4 dobio mlađeg brata – stiže S4 Mini

Smanjenu verziju svoje nove perjanice među smartfonima Samsung će predstaviti u Londonu 20. juna. No, već sad znamo što nam donosi

Galaxy S4 Mini opremljen je ekranom dijagonale 4,3 inča (10,9 centimetara), tipa qHD Super AMOLED. Teži 107 grama. Baterija je kapaciteta 1900 mAh.

Pokreće ga dvojezgreni procesor Qualcomm Snapdragon, radnog takta 1,7 GHz. Imat će 1,5 GB RAM-a, kao i osam GB ugrađene memorije (proširivo do 64 GB). Operativni sistem je Android 4.2.2.

Bit će dostupan u dvije boje, bijeloj i crnoj. Zavisno o tržištu, imat će podršku za mreže 4G LTE (vjerujemo da će se kod nas upravo ta pojaviti u trgovinama) ili mreže HSPA+ 3G, kao i posebnu verziju s podrškom za dvije kartice SIM.

Stražnja kamera je razlučivosti osam, prednja 1,9 megapiksela. Posebne karakteristike uključuju funkcionalnost Sound&Shot, koja pohranjuje zvukovne i glasovne zapise uz snimljenu fotografiju, te Panorama Shot, koja omogućava lako snimanje panoramskih fotografija.

Poželite li automatizirati slaganje fotografija koje ste snimili s ovim uređajem, isprobajte funkciju Story Album, koja ih može grupisati i pohraniti hronološki, prema mjestu snimanja ili vrsti događaja.

S4 Mini može poslužiti, kažu u Samsungu, i kao pomoć tokom putovanja, uz servisne informacije, s predinstaliranom aplikacijom S Travel, koja služi kao vodič i nudi savjete za buduća putovanja.

Kao i njegov veliki brat, S4 Mini može dijeliti sadržaje s drugim uređajima, što uključuje i zajedničko slušanje muzike te igranje i brbljanje.

S Translator omogućava trenutni prevod glasovnih snimaka kao i SMS poruka, elektroničke pošte ili razgovora obavljenih pomoću aplikacije ChatOn.

A može poslužiti i kao infracrveni daljinski upravljač, uz pomoć aplikacije WatchOn, koja takođe, između ostalog, omogućava praćenje TV programa uživo.

tačno.net
Autor 31.5.2013. u 20:36