Samsung prodao 10 miliona Galaxy S4 za mjesec dana!

tačno.net
Autor 23.5.2013. u 14:36

Samsung prodao 10 miliona Galaxy S4 za mjesec dana!

Kompanija je saopštila da je S4 prešao 10 miliona prodatih primereka manje od mjesec dana nakon lansiranja, dok je njegovom prethodniku S3 trebalo 50 dana da dostigne isti nivo

najnoviji pametni telefon Galaxy S4 dostigao je cifru od 10 miliona prodatih primjeraka, samo mjesec dana nakon lansiranja, i tako postao najbrže prodavani smartfon.

Kompanija je saopštila da je S4 već prešao 10 miliona prodatih primereka, nakon lansiranja 26. aprila, dok je njegovom prethodniku S3 trebalo 50 dana da dostigne isti nivo, prenosi AFP.

Ova kompanija se nada da će S4 proširiti prisustvo i na vrhunskim tržištima u SAD, ali i dalje, i na taj način istisnuti Apple i iPhone.

Apple je tražio od američkog federalnog suda da doda S4 na listu Samsungovih uređaja, koji su već dio spora oko patenata, zbog Siri softvera.

Ovaj slučaj je samo jedna od mnogih pravnih bitki između kompanija Apple i Samsung, a prema očekivanjima suđenje neće početi do prve polovine sljedeće godine.

Predstavnik Samsunga rekao je agenciji AFP da kompanija ima u planu osnivanje nove američke filijale specijalizovane samo za poslove sa patentima.

 

Telegraf

tačno.net
Autor 23.5.2013. u 14:36