17. Međunarodni književni susreti Cum grano salis-Upriličene tri promocije

tačno.net
Autor 22.9.2017. u 15:10

17. Međunarodni književni susreti Cum grano salis-Upriličene tri promocije

Drugog dana manifestacije 17. Međunarodni književni susreti Cum grano salis, u četvrtak, 21.9. u Međunarodnoj galeriji portreta, u Tuzli, predstavljena je kolekcija Izabranih djela Derviša Sušića. O radu ovog istaknutog književnika govorili su promotori Said Katica i Mile Stojić.

U okviru programa, drugog dana književnih susreta, upriličena je i promocija zbirke priča Lejle Kalamujić „Zovite me Esteban“, o čemu su govorili promotor Damir Arsenijević i autorica Lela Kalamujić.

U večernjim satima održana je i promocija romana Slobodana Šnajdera “Doba mjedi”, dobitnika Nagrade Meša Selimović na 16. Međunarodnim književnim susretima Cum grano salis. O djelu su govorili promotori Renate Hansen Kokorus i Milan Rakovac.

Program za petak, 22.9. (JU Međunarodna galerija portreta)

17:00 Promocija zbirke pjesama Dijale Hasanbegović „Neće biti djece za rat“. Promotori ovog djela su Marko Tomaš i Muamer Spahić.

18:30 Promocija romana Jagode Iličić „Kako preživjeti smak svijeta“. O djelu će govoriti autorica Jagoda Iličić, te promotori Hadžem Hajdarević i Edin Pobrić.

20:00 Predstavljanje romana Hadžema Hajdarevića „Gdje si ti ovih godina“. Promotori romana su Sead Husić i Milica Milenković.

tačno.net
Autor 22.9.2017. u 15:10