Bogat program drugog dana 14. Foruma dramskog pisca

tačno.net
Autor 26.11.2017. u 15:50

Bogat program drugog dana 14. Foruma dramskog pisca

Sinošnjom izvedbom 38. reprize eMTeeM – ove predstave “Presuda: Tiha likvidacija” počeo je 14. Forum dramskog pisca što ga organizuje Centar za dramski odgoj. Ovogodišnji Forum posvećen je autorskim projektima i takozvanim kućnim piscima u teatrima. Danas, 26. novembra 2017. godine, u 12:45 sati u prostorijama Memorijalne scene 2532, na adresi Maršala Tita 128 u Mostaru na programu Foruma je: „BuJaMo – mladi ujedinjeni protiv podjela“.

„BuJaMo – mladi ujedinjeni protiv podjela“ naziv je projekta koji uključuje učenike i učenice srednjih škola iz Jajca, Bugojna i Mostara, a koji će, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, biti će predstavljen danas. Predstavljanje projekta je osmišljeno kao forum teatar, interaktivna pozorišna predstava, na temu podjela u obrazovanju i društvu, a koja će potaknuti publiku na razmišljanje o ovom problemu i mogućim rješenjima. Mladi, na ovaj način, žele podstaknuti dijalog u zajednici i skrenuti pažnju javnosti na izazove sa kojima se suočavaju mladi ljudi u BiH.

Već u 16 sati na istoj sceni mladi glumci iz Kotor Varoši, Nove Bile, Jajca, Banja Luke i Mostara predstaviće se izvedbom Aristofanovih “Ptica” u režiji Novice Bogdanovića. Adaptaciju teksta uradio je Vladimir Dragoljević, a projekat je podržan od Ambasade SAD u BiH. Predstava se igra u 16 sati.

U 19 sati Memorijalna scena 2532 predstaviće dramsko stvaralaštvo Srećka Marčete iz Novog Grada promocijom knjige “Znam ja nas”. Radi se o knjizi komedija koje Srećko potmisuje kao Srećkovo kemendijanje.

Nakon promocije knjige pogledaćemo predstavu, monodramu “Strajilo Grmečlija” autora i izvođača Srećka Marčete nastalu u produkciji Scene Novi Grad i režiji Jovice Marčeta.

tačno.net
Autor 26.11.2017. u 15:50