Motiv Balkana 2017

AnaDominik Rodić
Autor 19.7.2017. u 15:36

Motiv Balkana 2017

Naredne dvije sedmice (18. – 27. 7.) će se u Sarajevu održavati projekt Motiv Balkana koji će se baviti razvojem kreativnosti mladih i povezivanjem umjetnika u BiH, a organizator je Bosanskohercegovačko kulturno udruženje “Val” u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH i Historijskim Muzejem BiH. Fondacija: “Arheološki park, Bosanska Piramida Sunca” se istakla u podršci ovog projekta i ove godine iz razloga regionalne saradnje umjetnika te podrške i promocije alternativne kulture BiH.

U sklopu Motiva Balkana su organizovane motivacijske izložbe, radionice i poetske večeri prošlih godina, a ove godine mališani Sarajeva sa naglašenom kreativnošću će imati priliku da pohađaju radionice finih umjetnosti, a kasnije će njihovo učešće biti nagrađeno certifikatima za koje će se udruženje “Val” zalagati da ima vrijednost pri olakšanju u školovanju i izlaganju umjetničkih djela autora.

Pored radionice koja će trajati od 18. 7. do 26. 7. će se održati i Poetska večer za pjesnike Sarajeva će se otvoriti u 20.00, 27. 7. u “The Baru” koji se nalazi kod trolejbuske stanice Čobanija. Na ovu večer pozivamo sve pjesnike iz Sarajevskog kantona da podjele svoju poeziju sa publikom, a poziv ostaje otvoren i za sve ostale umjetnike zbog saradnje na ostalim projektima koje će udruženje “Val” u skorijoj budućnosti ostvariti za pomoć regionalnom stvralaštvu.

AnaDominik Rodić
Autor 19.7.2017. u 15:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija