Promocija novog broja časopisa “Život”

tačno.net
Autor 12.5.2017. u 10:07

Promocija novog broja časopisa “Život”

Mostarska promocija novog broja časopisa ”Život” bit će održana u subotu 13.05. u Ćorovića kući, s početkom u 19 sati. Novi broj časopisa će promovirati Almir Bašović, Muamer Kodrić i Goran Karanović.

Novi broj književnog časopisa Život donosi niz zanimljivih priloga. Broj otvara intervju sa našim uglednim piscem Dževadom Karahasanom. U skladu sa tradicijom časopisa, akcenat je na tekućoj bh. književnoj produkciji. Osim tekstova već afirmiranih pisaca poput Zlatka Topčića ili Hadžema Hajdarevića, i u ovom broju svoje mjesto su našli mladi bh. pisci.

U skladu sa uvjerenjem redakcije o važnosti prevoda za jednu kulturu, u ovom broju časopisa predstavljamo pjesnike i pripovjedače u prevodima sa ruskog, arapskog, francuskog, italijanskog, engleskog, slovenskog, perzijskog i katalonskog jezika. Također, i ovaj broj donosi veliki broj prikaza knjiga naših pisaca i knjiga prevedenih na naš jezik. U rubrici Govor drugih, namijenjenoj predstavljanju suvremenih tokova u svjetskoj književnosti, donosimo pregled najzanimljivijih autora iz iranske književnosti.

tačno.net
Autor 12.5.2017. u 10:07