Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući

tačno.net
Autor 31.8.2016. u 13:23

Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući

Ovog četvrtka, 01.09.2016. godine, povodom godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog sekretara SPKD ”Prosvjeta”, Mostar i Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ”Prosvjeta”, Mostar, biće održan prigodan program.

S početkom u 19.00 sati, u bašti Ćorovića kuće održaće se program i druženje na koje su pozvani svi koji još uvijek nose uspomenu na dva dobra čovjeka koji su učinila mnogo za Mostar i koje su građani ovog grada voljeli.

Ratko Pejanović je rođen 1944. godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni sekretar mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, komandir Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, Jokić, rođen je 29. oktobra 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanista uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ”Prosvjeta”, Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom “Na putu ka jugu”.

tačno.net
Autor 31.8.2016. u 13:23