VEČE VESNE OBORINE U CENTRU ZA KULTURU U MOSTARU

tačno.net
Autor 17.10.2016. u 12:28

VEČE VESNE OBORINE U CENTRU ZA KULTURU U MOSTARU

Foto: most.ba; Autor: Vesna Oborina

U utorak 18.10.2016. godine u 19.00 sati u Centru za kulturu Mostar, biće održana promocija nove knjige dr. Vesne Oborine i otvorena njena 30. samostalna izložba slika, u organizaciji Centra za kulturu Mostar SKPD “Prosvjeta” Mostar.

Primarijus mr.sci.med. dr. Vesna Oborina, pjesnikinja i slikarka, predstavit će nam se zbirkom poezije pod nazivom “Boje jutra”. Ovo je njena 10. objavljena knjiga, u izdanju ITP-a “Unireks” iz Podgorice. Recenziju je napisao književnik Veselin Brnović i pored ostalog je rekao: “Pjesme poetese Oborine su iskrene, pune topline i ljubavi, teku meko…”

vesna oborina

Vesna Oborina

Vesna Oborina se čitalačkoj publici predstavila sa 6 zbirki poezije za odrasle i 4 zbirke haiku stihova.

Promocija će biti popraćena postavkom slika, prvenstveno ilustracija i crteža, koji svojim sadržajem i koloritom upotpunjavaju stihove čineći jedinstvenu cjelinu. Naime, slikarka Vesna Oborina sama ilustruje svoje knjige. U ovoj zbirci svaka pjesma ima svoju sliku. Tako ona ostvaruje jedinstvo riječi i slike. Ovo je 30. samostalna izložba Vesne Oborine. Izlagala je u Crnoj Gori i zemljama okruženja.

O knjizi “Boje jutra” će govoriti profesorica Jasminka-Minka Torlo, a izložbu će otvoriti Ranka Mutevelić direktorica Pozorišta lutaka u Mostaru.

Očekujemo Vas u utorak, 18.10.2016. godine u 19.00 sati u Centru za kulturu Mostar, ul.Rade Bitange.

tačno.net
Autor 17.10.2016. u 12:28