Josipovićev „atentat“ na Dodika

Goran Pandža
Autor 14.1.2012. u 19:49

Josipovićev „atentat“ na Dodika

Nakon što je predsjednik bh. entiteta RS za medije izjavio da mu je hrvatski predsjednik Josipović čestitao dvadesetu godišnjicu od osnivanja tzv. Srpske Republike BiH, koja je kasnije preimenovana u Republiku Srpsku, naš urednik je zatražio komentar predsjednika Josipovića o istinitosti ove tvrdnje. I Josipović je negirao da je uputio čestitku.

Dan poslije, umjesto da se javnosti objasni ko je od dvojice aktera afere „čestitka“ lagao, iz MUP-a RS, a preko RTRS-a, stiže vanredna obavijest o pronalasku „velike količine eksploziva, oružja i municije“ u banjalučkoj dvorani Borik, koju je navodno postavila „nepoznata osoba“ s ciljem izvršenja atentata na Tadića i Dodika.

Poučeni ranijim „atentatima na Dodika“ koje obavještajni  krugovi bliski Dodiku redovno plasiraju u javnost, mediji su sa podsmijehom reagovali na ovu informaciju, a služba RTRS je „zapanjeno“ reagovala na, kako tvrde, „neprofesionalnost sarajevskih medija“.

Da sapunica bude potpuna, pobrinule su se Kopanjine „Nezavisne Novine“ objavivši da je uhapšena osoba odgovorna za postavljanje eksploziva i naoružanja u dvoranu. Do zaključenja ovog broja novina, vele, nisu uspjeli saznati ime osobe, ali je zato „izvor Nezavisnih“ ustvrdio da su nedavno, u okolici dvorane, viđeni pripadnici vehabijskog pokreta.

I dok nestrpljivo čekamo epilog ove obavještajne trakavice, donosimo vam pregled medijskih isječaka tek nekoliko „atentata“ koje je Milorad Dodik posljednjih godina „preživio“.

Amerikanci i Hrvati spremaju atentat na Dodika!

Rafi Gregorijan predvodi grupu u kojoj su i Hrvat Dragan Lukač i ambasador SAD u BiH Čarls Ingliš koja premijeru RS Miloradu Dodiku „radi o glavi“.

Uklanjanje aktuelnog premijera RS Milorada Dodika prvi je korak u ostvarenju plana koji su američki predstavnici u BiH, zajedno s hrvatskim službama bezbednosti, pripremili u svrhu urušavanja institucija Republike Srpske i centralizacije Bosne i Hercegovine. Pošto je završena reforma policije koja nije oskrnavila nadležnosti entiteta, kako tvrdi izvor Kurira blizak istražnim i pravosudnim institucijama BiH, grupa na čijem čelu je prvi zamenik visokog predstavnika američki diplomata Rafi Gregorijan krenula je u drugu fazu plana kojim će dokazati da je vlast RS kriminalizovana i da kao takva ne treba da postoji.

Vehabije uhode Dodika

Pripadnici radikalnog islamskog pokreta vehabija u BiH prate kretanje predsjednika Vlade RS Milorada Dodika, upozorile su nadležne u RS obavještajne agencije iz regiona.
Prema operativnom izvještaju od 26. decembra prošle godine, u koji Srna ima uvid, petorica vehabija, jedan civil bez brade i jedna žena pokrivenog lica u tradicionalnoj islamskoj odjeći tog dana nadzirali su i snimali dolazak Dodika u Prijedor, gdje se održavao stranački skup SNSD-a.
U izvještaju se precizira da su lica snimila dolazak kolone vozila s premijerom, raspored pratnje i ulazak Dodika u objekat.
Petorica vehabija bila su raspoređena na parkingu iza hotela Prijedor, gdje se održavao skup, i na svim prilazima do objekta, dok je viši muškarac u smeđem odijelu i bez brade snimao kamerom, a kasnije mu se pridružila i opisana muslimanka.


Milovanović nišanio Dodika

Postoje ozbiljne indicije da je Željko Milovanović, koji je osumnjičen za ubistvo suvlasnika zagrebačkog „Nacionala” Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, trebalo da izvrši atentat na premijera Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je našem listu načelnik republičke Uprave kriminalističke policije Gojko Vasić.

Šarić stoji iza neuspjelog atentata na Milorada Dodika!?

MUP Republike Srpske (RS) vjeruje da kriminalna grupa Darka Šarića stoji iza neuspjelih atentata na premijera RS Milorada Dodika, piše beogradski dnevnik “Blic”.

Elez pripremao atentat na Dodika

BEOGRAD – Kriminalna grupa Darka Eleza, čiji članovi su 1. septembra pohapšeni u RS i Srbiji, pripremala je atentat na premijera RS Milorada Dodika, rekao je “Glasu Srpske” izvor blizak srpskim istražnim organima.

Nepoznata grupa smještena u Laktašima planirala atentat na  Dodika

Dragan Jočić obavestio u petak premijera RS Milorada Dodika da je BIA presrela telefonski razgovor o pripremi atentata na njega.

Informaciju su objavile banjalučke Nezavisne novine, koje navode i da je baza te grupe u naselju Trn kod Laktaša. Urednik Nezavisnih novina Željko Kopanja za B92 kaže da informacije o pripremi atentata na Milorada Dodika treba shvatiti veoma ozbiljno, jer su došle iz samog vrha MUP-a Srbije.

Crna Gora nije umiješana u atentat na Dodika

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske, Stanislav Čađo, izjavio je da Crna Gora nije učestvovala u pripremi atentata.

Istraga je pokazala da državni vrh Crne Gore nije sudjelovao u pripremi atentata na premijera Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je jučer u Podgorici ministar Unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, poslije razgovora s ministrom policije Crne Gore, Jusufom Kalamperovićem, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Vasiljević atentator, naručioc Jandrek iz Hrvatske

Beogradski kriminalac Đorđe Vasiljević zvani Atila (26), koji je posle bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici i hapšenja prilikom ulaska u Bosnu zatražio politički azil BIH, tvrdi da je zajedno sa odbeglim Zemuncem Vladimirom Milisavljevićem – Vladom Budalom trebalo da ubije premijera Republike Srpske Milorada Dodika, za šta mu je obećano 100.000 evra!

Ubistvo je, navodno, naručio izvesni Jandrek, vođa mafijaškog klana iz Hrvatske, a detalji likvidacije ugovoreni su u Beogradu, posle Atilinog bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Planirao atentat na Batmana, Robina i Dodika

Sve je počelo u jednom salonu igara u Gradiški, kada je igrajući veoma nasilnu igricu “Kaunter strajk” Kukilo počeo da viče kako će sve pobiti. “Ubiću Betmena, Robina i Milorada Dodika”, vikao je. Neko je te “pretnje” čuo, shvatio ih ozbiljno i prijavio ga. Da sve bude još gore, Kukilo je nastavio s javnim pretnjama”, priča izvor “Pressa RS” iz suda u Gradiški.

Kukilo je na sudu izjavio kako mu je policija “napakovala” pojedine dokaze, poput dnevnika u koji je zapisao da će ubiti premijera Dodika. Takodje tvrdi da su ga prisilili da potpiše izjavu u policiji u kojoj priznaje takvu nameru.

Sudsko vijeće na čelu sa sucem Branimirom Maletićem valjda je uvidjelo da je priča o atentatu “ponijela” Kukila, pa mu je za planiranje ubojstva premijera RS izreklo neverojatnu kaznu zatvora od pet mjeseci.

Čekajući Čađoa

Poslije toliko „izbjegnutih atentata“ se običan čovjek samo može zapitati – jesu li Batman i Robin živi i zdravi i krije li se iza identiteta „nepoznatog atentatora“ zapravo popularni negativac Džoker? Na pressici će uskoro pojasniti ministar policije RS, Stanislav Čađo.

Možda Josipović čestita na uspješno obavljenoj akciji. A možda i ne.

Goran Pandža
Autor 14.1.2012. u 19:49