Karam samo tako – ne ko Karamarko

Igor Serdar
Autor 16.11.2013. u 08:10

Karam samo tako – ne ko Karamarko

„Ništa nije dobro i sve treba mijenjati. Idemo stvoriti novi sustav.“  To je doista istina. Slažemo se.

 Na koji način?

 „E, tu je smutnja sva!“ – rekao bi Shakespeare, ali  i veliki dio dobronamjernih metodičara.

HDZ – ova metodika prikupljanja istomišljenika svodi se na „zbrajanje statistike padanja svega“ – nije ih briga što tako iskorištavaju prostodušne i poštene hrvatske ljude.

 Naslađuju se hrvatskim neuspjehom. Likuju nad hrvatskim problemima.

Što više Hrvatska pokušava rješavati (udruženu) pljačku, negativnu selekciju, devalviranje ljudskih vrijednosti i  uništavanje uzora mladima – to je HDZ Karamarko sretniji zbog hrvatskog neuspjeha.

Nabrao se novaca Karamarko u poslu s državom. Eto, još nije vrijeme da završi kao sljepčević  (Vidošević) ili nezasitni Sanader, jer, da ga Bajić pusti u proceduru zajedno sa još desetak njegovih pajdaša – to bi bio politički napad na HDZ. Zaboravite ovlasti i položaj i zlo-upotrebu.

Naprosto Karamarkova (čitaj HDZ-ova) suluda taktika djelovanja: „što je gore Hrvatskoj – to je bolje za HDZ“ ,  prije će doći na vlast – toliko je glupa, neobrazovana, netolerantna i kontra produktivna da se ukupan diplomatski kor, svi dobronamjerni stručnjaci…, doslovno svi koji nas gledaju izvana….., ne mogu načuditi kakav smo mi to narod.

HDZ otvoreno i transparentno u kontinuitetu od gubitka izbora govori i radi protiv sadašnje hrvatske vlasti. Karamarko misli da je to dobitna taktika za dobivanje izbora  (ali  i sakrivanje porijekla  vlastitog novca).

Halo uskok, poskok i doskok provjerite porijeklo novca, ugovore i razgovore , eto, samo deset najbogatijih HDZ- ovaca, i eto ti raznijeh poslastica….., ali nije vrijeme…..

Zapravo, provjerite dragi naši špijuni ono što svjetski špijuni odavno znaju…, ili mislite da je deset najbogatijih HDZ- ovaca došlo do love na svjetskom tržištu, ili mislite da vam ja trebam na „obavijesnom razgovoru“ otkriti „na čemu temeljim ovakav stav?“ Sve je moguće, jer naša je policija u svom korpusu još uvijek „odana“ klasičnom vazalnom podilaženju „onome tko je šef“.

Zašto je potpuno nemoguće bilo procesuirati Sanadera ili Vidoševića puno ranije? Zato jer su bili previše moćni. Zašto je nemoguće sada procesuirati ove koje predlažem? Jer su previše moćni.

Eto, metodika oporavka je sporna dok god se „Karamarkov mentalni sklop“ ne raščlani na proste faktore i dovede u sferu svima razumljive logike postojanja i djelovanja.

Mene osobno kao i sve „male“….,  provjerava se, ovršuje se, banke nas kamatare, policija piše kazne, sve nam se radi po zakonu i ne buni se nitko, ne ide se na referendum, ne radimo „dvije kolone“ i baš koga briga čitamo li ćirilicu, ali deset „na naglo“ najbogatijih, uglednih, s friškim diplomama izvan studentskih dana stečenim – ne može se provjeriti, to bi bio „politički problem“….

Bilo bi lijepo da se netko usudi šaljivo komentirati diplome i diplomske radove i ostalih HDZ-ovaca osim izvjesnog „načitanog Emilijana“ – stratega i teoretičara drugokolonaške Hrvatske.

To bi Hrvatska voljela znati, ali to bi pokopalo onoga koji bi to objavio u medijskom prostoru. Već i ovakav stav autsajdera  povlači za sobom onu „legendarnu“ moćnih špijuna:“ ajde vidi, molim te šta to ovaj toliko laje…, daj mu nađi nešto di je zasro – pa da ga malo smirimo“.

Tako je to u našoj lijepoj maloj hrvatskoj prčiji u kojoj se nikoga ne smije dotaknuti dok je moćan, nego ga se pušta na miru da potpuno zasere kako bi uskok, poskok i doskok imali onih fantastičnih sto posto.

Bila mi je namjera pisati o dilemi u odabiru metodike kako da se izbavimo iz ovih groznih okolnosti……,  za koje je 85% kriv HDZ jer je toliko bio na vlasti, a za sve ostalo su krivi  „ neHDZ-ovci“   kako HDZ-ovci nazivaju sve one koji nisu „komunjare“, a nisu niti HDZ-ovci.

Od 90- tih godina HDZ nije bio na vlasti samo 15% vremena, a Karamarko likuje što nam ne ide.

Svaka mu čast, svaka čast i „njegovima“ koji  bi ga makli za 5 sekundi samo kad bi znali da neće nadrapati u tom pokušaju, jer ne boje se oni ovih „pik zibnera“ nego su svjesni koliko su Karamarko i „njegovi“  opasni tipovi pa, za sada, „vežu konja gdi gazda kaže“.

Vidjet ćete koji će kolaps nastati u trenutku kad se taj isti (ako se to desi) dočepa vlasti i preseli ovu  “ HDZ- ovu Franjo Tahi situaciju“ na cijelu državu i kad počne upravljati Hrvatskom po svom „špijunsko-obavještajno-represivnom modelu“.

To će biti zaista „pravo“ vođenje države – za razliku od ovog „krivog“ koji prilično nespretno provodi vlada Zorana Milanovića. Ma kakav bio – barem ima redovni faks, ima muda se suprotstaviti i ima hrabrosti saslušati i nekog drugoga – osim sebe.

Karamarko kaže da je ovaj nesposoban voditi državu – što ćemo vidjeti –ali kaže i nešto puno opasnije – Karamarko bi vodio državu puno bolje, zapravo ako izaberemo njega – svima će nam odmah biti odlično!

Dođe mi (da sam u toj moći) da pustimo tog genijalca da nas konačno izvuče iz tog gliba u koji nas je odvela ova neodgovorna, nesposobna i neobrazovana „komunjarska nepoštena žgadija“ – kako u privatnim razgovorima govori većina HDZ-ovaca. Po uzoru na šefa koji ih sve redom kara kako hoće.

Igor Serdar
Autor 16.11.2013. u 08:10