NOVA GENERACIJA I FAMILY-PLUS POMAŽU DJECI!

Autor 31.8.2012. u 13:11

NOVA GENERACIJA I FAMILY-PLUS POMAŽU DJECI!

FAMILY-PLUS ponovo dokazao da je društveno odgovorna kompanija obezbjedivši donaciju Udruženju „Nova generacija“ iz Banjaluke

Udruženje „Nova generacija“ se od početka svog rada zalaže za poboljšanje položaja djece. Od 2005. godine pruža uslugu zbrinjavanja djece zatečene u skitnji i prosjačenju odnosno djece koja se nađu na ulici bez nadzora svojih roditelja ili drugih odraslih osoba, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad Banjaluka. Djeca se u tom slučaju privremeno smještaju u Prihvatnu stanicu o kojima se brinu edukovani vaspitači, a obezbjeđen im je siguran boravak, redovni obroci, higijena, čista garderoba, medicinska njega i sve ostale usluge za koje se utvrdi da su im potrebne. Za vrijeme boravka djece u Prihvatnoj stanici i nakon utvrđivanja njihovog identiteta i porjekla, Centar za socijalni rad Banjaluka se bavi utvrđivanjem razloga zbog kojih se dijete našlo na ulici te pronalazi najbolje i najsigurnije rješenje za dijete. Nekad se ono vrati u biološku porodicu, a u jako rizičnim i po život opasnim situacijama dijete se smješta u hraniteljsku porodicu, dječiji dom ili sigurnu kuću.

„FAMILY-PLUS kao socijalno osvještena kompanija je svojom novčanom donacijom pomogla rad Dnevnog centra. Sredstva će biti iskorištena za razvoj aktivnosti  naših mališana te pokrivanje troškova hrane, higijene i drugih prioritetnih stvari koje su nam potrebne za nesmetan rad. Tim Nove generacije se od sveg srca zahvaljuje na donaciji, a nadamo se i nastavku saradnje.“, izjavila je Maša Mirković, izvršni direktor UG Nova generacija.

Maša Mirkovic i Nikolina Anicic

Dnevni centar takođe radi u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Banjaluka, a uz pomoć i podršku Save the Children-a i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS te brojnih drugih donatora iz lokalne zajednice koji rad Udruženja pomažu novčanim i materijalnim donacijama (hrana, higijena, školske knjige, školski pribor, garderoba i slično).

„FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner vodeće evropske i svjetske banke Cryo-Save,  provodi niz društveno odgovornih projekata i aktivnosti u cilju podsticanja promocije odgovornog roditeljstva, izgradnje zdravih porodica i sigurnog odrastanja djece. Pomaganje djeci i promocija porodice u afirmativnom smislu i ukazivanje na njen značaj u društvu  zajednički su cilj, kako Udruženja „Nova generacija“ tako i firme FAMILY-PLUS i to je glavni razlog uspostavljanja ove saradnje. Drago nam je da smo u prilici da na direktan način pomognemo djeci i nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti uspješnu saradnju“,izjavila je Nikolina Aničić, tim menadžer firme FAMILY-PLUS.


Tagovi:
Autor 31.8.2012. u 13:11