Odjebite

Igor Serdar
Autor 29.8.2017. u 14:41

Izdvajamo

  • Da se razumijemo: bio sam u ratu, izvukao sam se nekoliko puta s puno sreće, hapsili su me, prijetili, ali ostao sam čitav fizički. Duboke su mi one druge rane na koje vi sad stavljate sol. Svi su naši životi posoljeni ratom. Zato vam ne dajem za pravo i slažem se s našim suborcem iz Vukovara koji je izjavio da se taj problem mora rješavati bez prijetnji Glogoškog i sljedbenika - i bez Brkićevog „artikuliranja“ povijesti – što nije rekao…

Povezani članci

Odjebite

Vi ćete učiti nekoga što je domoljublje? Vi ćete objašnjavati kao Brkić tko je tko u Hrvatskoj pa će onda Brkići određivati tko što smije, a tko što ne smije činiti, misliti, govoriti? Ajde, da vidim tko će sve nas na to natjerati, a da nas prije toga ne mora ubiti?

Reče HDZ-ov Milijan Brkić, citiram, ne falsificiram ništa, samo prepisujem njegovu sintaksu o ploči poginulim hrvatskim braniteljima, znakovlju HOS-a, i službenog pozdrava NDH  „Za dom spremni“ u Jasenovcu:

  • „Hrvatski branitelji iz HOS-a imaju toliko veze s ustaštvom koliko neki, koji su posljednjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom. Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku; ne samo da je nisu željeli već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti. Neka se i dalje, kao i inače, odmah dižu na zadnje noge na spomen slova H, ali Hrvatska je stvorena, obranjena i živjet će vječno“.

To izjavljuje prvi čovjek HDZ-a do Plenkovića dok paralelno presretni Glogoški i njegovo društvo otvoreno prijete da „neće dopustiti“ bilo što u Hrvatskoj s čime se on, njegovo društvo i Brkić – ne slažu.

E, pa dragi dečki u ime većine Hrvata – otvoreno se ne slažemo s vašim metodama, a 2017. godine i  sadržaj je jednako upitan.

Vas glasnih „specijalni“ branitelja i invalida – uvijek istih troje, četvero likova koji se slikaju po televizijama, a koji ste, eto, posebni Hrvati i žrtve – za razliku od ostalih devedeset posto u čije ime pišem – vas moramo slušati i gledati i, valjda, stajati u „stavu mirno“.

Da ste samo vi, vas nekoliko stalno slikanih na televiziji i još vaših deset posto hrvatske populacije obranili Hrvatsku, da vas čak i ima toliko – a nema vas toliko – i da ste samo vi bili na ratištu – jednako bi bila floskula cijela ta priča s pločom u Jasenovcu, ustaškim pozdravom i NDH.

A reći ću vam jednostavnim rječnikom zašto je to u Jasenovcu „moneta za podkusurivanje“ kojom skrećete pažnju na sebe i zbog sebe:

Da, Brkić govori istinu, ali želi tu istinu politički kapitalizirati i preuzeti vlast.

To se vidi iz „zrakoplova“. To vidimo svi i vani i doma. Tu i jest kvaka 22.

Zato nemojte se skrivati iza „obrane svetinje, obrane žrtava“ i sličnih sranjiranja nego priznajte da vam Plenković sad već ide na živce više od bilo koga i da želite njegov slom i da želite preuzeti vlast – prvo u HDZ-u, a nakon toga i u cijeloj zemlji.

Spremni ste za „u domu hrvatskomu“ preuzeti vlast i ako vam to uspije – svaka čast –  znam da će vam to biti najveća strast –  iako će zbog vas zemlja u propast.

Zbog vaših tvrdoglavo nepametnih zahtjeva, zbog vašeg drčnog inata, zbog vašeg nerazumijevanja politike i plitkog tumačenja činjenica

  •  vi cijelu Hrvatsku populaciju ucjenjujete.

Vi ste mišljenja da su svi manje vrijedni od vas. Zato jer ste nastradali? Drugi koji nisu tako jako nastradali su svi manje vrijedni u razmišljanju kakva treba biti Hrvatska? Vaše je mišljenje iznad svakog drugog?

Vi ste uvjereni da vaše mišljenje ima značenje vašeg ratovanja i vaše žrtve.

Vaša žrtva, ratovanje, invaliditet Hrvatska duboko i iskreno poštuje, svi, bez iznimke – pa si uzimate  pravo da ste „iber ales“. Iznad ostalih?

Rasniji Hrvati od drugih?

Bolji Hrvati od drugih?

Vi ste branili svoj dom, a ostali su branili što?

Ostali valjda nisu branili svoj dom i svoje ognjište, ostali, valjda nemaju ponosa, nemaju problema, ostali se slažu valjda sa svime što se događalo u proteklih 25 godina? Alooo, koji je vama kurac?  Vi ćete učiti nekoga što je domoljublje? Vi ćete objašnjavati kao Brkić tko je tko u Hrvatskoj pa će onda Brkići određivati tko što smije, a tko što ne smije činiti, misliti, govoriti? Ajde, da vidim tko će sve nas na to natjerati, a da nas prije toga ne mora ubiti? Mislite li vi specijalci kao što su srpski nacionalisti mislili 91. da smo svi mi „pičkice“? To ste umislili? A da niste malo pretjerali? Vi ćete na to „objasniti“?

Zar ste vi vladari Hrvatske?

„Ako se vi ne slažete s politikom onda ćete učiniti što“?

Pobiti ćete sve Hrvate koji smatraju „za dom spremni“ ustaškim simbolom?

Ako tako mislite onda vam je potreban liječnički konzilij.

Ili uzmite oružje i pokušajte  udar na neistomišljenike!

  • „jugokomunističke svinje koje nisu željele Hrvatsku“ – kako kažete svaki put kad vam tlak naraste.

Da  se razumijemo: bio sam u ratu, izvukao sam se nekoliko puta s puno sreće, hapsili su me, prijetili, ali ostao sam čitav fizički. Duboke su mi one druge rane na koje vi sad stavljate sol. Svi su naši životi posoljeni ratom.

Zato vam ne dajem za pravo i slažem se s našim suborcem iz Vukovara koji je izjavio da se taj problem mora rješavati bez prijetnji Glogoškog i sljedbenika – i bez Brkićevog „artikuliranja“  povijesti – što nije rekao…

Zato ću vam ponoviti:

Da, Brkić govori istinu kad kaže da su mnogi u rat išli pod sloganom „za dom spremni“ i da to nema veze s NDH – ali želi tu istinu politički kapitalizirati i preuzeti vlast. Udar na Plenkovića. Trese se većina u Saboru….

To se vidi iz „zrakoplova“. To vidimo svi i vani i doma. Tu i jest kvaka 22.

Zato, ponavljam: nemojte se skrivati iza „obrane svetinje, obrane žrtava“ – nego priznajte da vam Plenković sad već ide na živce više od bilo koga i da želite njegov slom i da želite preuzeti vlast – prvo u HDZ-u, a nakon toga i u cijeloj zemlji.

Ali kako ne vidite da je to politički ne-pametno danas 2017. godine?

Što ste napravili ako tvrda desnica koju predstavljate bude glavna sastavnica HDZ-a?

Dobiti ćete ljude da glasuju „protiv“. Zar vam to nije jasno? Slijepi ili što?

Sad jesu „za“ jer je teška situacija, ali to nije većina i nikad neće niti biti. Pogledajte slične mislioce u drugim zemljama. Jesu li igdje osvojili vlast? Nigdje. Nikad. Ako krenete tim putem dogoditi će se predvidljiv scenarij.

Biti ćete na pola rejtinga od današnjeg „ljutog protivnika“ – na 10%“.

Vi ste – poštovani suborci za samostalnost Hrvatske – samo „instrumenti“.

Ako želite biti Brkićevi „instrumenti“ onda ste se uzalud borili. Kad izađete na izbore većina će glasovati protiv takve vrste vlasti. Onda ćete na jadnog Vasu navaliti kao zajebo vas je…

I gdje ste onda šahisti moji, politički genijalci i neprikosnoveni mislioci?

Hrvatska je Jugoslaviji „bila instrument“ kojim je Beograd izvlačio novac iz Hrvatske i „ravnopravno bratski razvijao Jugoslaviju“ – osiromašujući Hrvatsku –  i zato smo se osjećali izigranima i prevarenima od Beograda koji je tada upravljao svime. Na kraju i silom. Ali ne može se Hrvatska silom….

Ako postoji država u kojoj je duboka nepravda onda nije dobro nikome.

Vi želite da u Hrvatskoj bude takav scenarij? Da vas nekoliko tvrdih desničara upravlja Hrvatskom, a da devedeset posto „ostalih“ bude „trinaesto prase“?

Recimo da vam to i uspije na neku tešku prevaru. Što bi se tada moglo događati?

Da i to vidimo:

  • kako će biti vama na vlasti u tako malom broju sa svima  drugima koji su većina u Hrvata? Vi ćete uvesti rasni zakon? Teror? 2017.?

Ili mislite da ta većina o kojoj govorim „nisu pravi Hrvati“? To vi mislite?

Ajde, odjebite i skinite nam se s našeg „malog“ hrvatskog ku…ca…, maknite „maršala“, ali maknite  i „poglavnika“

  • jer neće biti dobro dok god kreteni zazivaju bilo jednog, bilo drugog.
  • Ok?
Igor Serdar
Autor 29.8.2017. u 14:41

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija