Prošlost iber ales

Igor Serdar
Autor 3.11.2017. u 16:19

Izdvajamo

  • Zaključak će biti – nakon mrcvarenja – da su „svi sve znali“ – oni koji su upravljali procesima, a da smo sad i mi smrtnici doznali da su nas varali, pljačkali lagali itd, itd…, zapravo pročitajte si Glembajeve…

Povezani članci

Prošlost iber ales

Na kraju istrage od Manolića do naših dana i načina poslovanja svi su imali ista saznanja. Čak se i rimuje. Mudrost starosti splela je kolo oko mladosti i mladost je odlučila uteći što dalje.

Tolika je jagma nastala za ispravno tumačenje povijesti nastanka Agrokora da je sva energija koju progresivne hrvatske snage imaju –  usmjerena samo i isključivo na dinosauruse hrvatske zbiljnosti sa samog kraja prošlog tisućljeća.

Energija usmjerena u budućnost nije se izborila.

Iako državu vode relativno mladi ljudi – vidljivo je da su ih „izdominirali“ iskusni stari lisci. Šeksisti.

Činjenicu da su u posljednjem pokušaju „pranja“ prljavog veša devedesetih ti starčeki bacili našu budućnost na koljena – za njih, onako postariju gospodu –  nije bitno promijenila ništa….

Zapravo lopovluk, kurveraj i pljačku domovine obavljali su po službenoj dužnosti svi dužnosnici redom bez izuzetaka. Je li to bilo „s papirima“ ili je bilo „na divljaka“ – to će sad starčeki nama prodavati…

Dok su se klinci i glupani borili, ginuli, patili  i ponosno glavinjali blatnjavim ratnim putevima ničim zaslužni razni  „poduzetnici“, „bankari“ i ostali poslušnici bavili su se razvrstavanjem različitih valuta palih s vanjskog iseljeničkog neba. Tu lovu nitko nikada zbrojio nije. Ajmo i to zapitat mister Grmoja.

Isti takvi „poduzetnici i bankari“ proširuju posao i na državnu imovinu , koju – onakvu nepopisanu – najprije  dodjeljuju svojim probranim prijateljima, rođacima i kumovima, a kad je ponestalo tih „kumova“ počinje se s proizvodnjom novih. Gavrilovići kao Topalovići samo nisu maratonci…

Tek u tom trenutku počinje istraga druga Grmoje. Zašto je odabrao baš taj trenutak povijesti?

Zašto nije započeo od početka sage o hrvatima u CKSKH  – koja je dosadna jer su tajne čuvali stari i provjereni komunjarski kadrovi? Zašto se nije fokus, fokus, fokus pozabavio još dubljom i daljom poviješću? Došao bi do „vrlo zanimljivih podataka“ o raznim „pogodovanjima“ određenim ljudima.

Stvarno nije jasno zašto se umjesto budućnosti bavimo prolivenim mlijekom od prije 25 godina o kojem svi ovi stari igrači sve znaju? I sad su nas uz pomoć Grmoje samo na to fokus, fokus, fokus..

Sad smo u genijalnoj situaciji. Zašto samo o Agrokoru? Zašto ne i o drugima iz iste kace?

Mladi ratnik Grmoja – sasvim naivno – svu svoju energiju usmjerava na rješavanje problema sa prethodnom generacijom. Odvučen je od stvarnog problema budućnosti uvjeren da će rješavanjem problema koji egzistira od njegovog rođenja riješiti i problem budućnosti svoje djece. To su ga savjetovali stariji kolege. Divimo se njegovoj energiji. Sumnjičavi smo u svrsishodnost radnje.

Što će se dogoditi kad se utvrdi poznata činjenica „da su svi sve znali“ o Todoriću i raznim todorićima jer je to bio model? Hoćemo li kao nacija biti sretniji? Hoće li Grmoja napraviti karijeru na tome?

Sjećate se legendarne izjave „tko je znao za to? Svi. Koji svi? Svi. Baš svi.“ – rekla „narodna banka men“. Osobno, cijenim Grmoju. Čini se pošten. Čini se i naivan. Čini se dosljedan. Čini se i da traži.

Na kraju istrage od Manolića do naših dana i načina poslovanja svi su imali ista saznanja. Čak se i rimuje. Mudrost starosti splela je kolo oko mladosti i mladost je odlučila uteći što dalje.

Zato je bespotrebno svim tim starčekima koji su nam „ukakali“ državu na samom početku dati prostor da se o njima raspreda na dugo i široko…., zato jer je tako mladost koja živi izvan politike odlazi iz Hrvatske i slažem se s konstatacijom da će nas uskoro biti i manje od dva milijuna….

Zaključak će biti – nakon mrcvarenja – da su „svi sve znali“ – oni koji su upravljali procesima, a da smo sad i mi smrtnici doznali da su nas varali, pljačkali lagali itd, itd…, zapravo pročitajte si Glembajeve…

Igor Serdar
Autor 3.11.2017. u 16:19

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija