Svi možemo pomoći Dnevnom centru za djecu sa ulice

Autor 9.7.2012. u 20:59

Svi možemo pomoći Dnevnom centru za djecu sa ulice

U nedjelju 15. jula, od 18,00 do 20,00 u sarajevskom Kriterionu organizirano je sakupljanje pomoći za sarajevski Dnevni centar za djecu koja obavljaju rad na ulici, a potrebno im je sve – od hrane, odjeće, sredstava za higijenu, školskog pribora i td. do novaca.

Dnevni centar pomaže jednoj od najugroženijih članova našeg društva – maloljetnoj djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica, koja su izložena radu na ulici, prosjačenju i opasnosti trgovine ljudima. U Dnevnom centru, ovi mališani se mogu okupati, dobiti obrok koji inače ne bi mogli priuštiti, učiti i igrati se sa drugom djecom. Više o radu i problemima Dnevnog centra možete čitati ovdje:

Dnevni centar – spas za male sarajevske Rome

Zatvaranje jedinog Dnevnog centra za djecu s ulice?

Usljed povećanog broja korisnika koji ima tendenciju rasta, problem sa kojim se susreće je nedostatak prehrambenih namirnica, edukativnog materijala, higijenskih potrepština, te iz Centra apeluju za pomoć svih dobrih ljudi.

„Kako bismo djeci omogućili što bolji tretman u Dnevnom centru i unaprijedili njihov život kroz edukaciju i igru, molimo Vas, prema mogućnostima Vaše firme, da nam donirate prehrambene namirnice, kako bismo zadovoljili primarne ljudske potrebe naših korisnika i stvorili uslove za normalan i uspješan razvoj djece”, apeluju iz Centra.

Namirnice, školski pribor i higijenske potrepštine

Namirnice kao što su tjestenina, konzervisani i zaleđeni proizvodi, keks, mesni proizvodi, sokovi i slični proizvodi koji imaju duži rok trajanja su prvenstveno potrebni. Edukativni materijali su školski pribor, pribor za radionice, sportski rekviziti i slično (olovke, bojice, sveske, udžbenici, lopte, flipchart papir…)

Higijenske potrepštine su sredstva za čišćenje prostora i sredstva za održavanje licne higijene(sapuni, šamponi, paste i četkice za zube…)

Za sve dodatne informacije o načinu dostavljanja donacija, molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona 033/ 208-071, kontakt osoba je Kanita Kulić, koordinatorica projekta Dnevni centar za djecu ulice, kaže se u apelu Dnevnog centra za djecu koja obavljaju rad na ulici.

Tagovi:
Autor 9.7.2012. u 20:59