U ime svih žrtava fašizma poručujemo jasno i glasno: Smrt fašizmu!!!

Autor 18.7.2012. u 09:06

U ime svih žrtava fašizma poručujemo jasno i glasno: Smrt fašizmu!!!

Udruge iz Ljubuškog zahtjevaju od vlasti zabranu prikazivanja filma “Neđo od Ljubuškog“

Subota, 14 Srpanj 2012 23:23

U prostorijama udruge HVIDRA-e Ljubuški danas je održan sastanak predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i udruga građana, koji su, usuglašenih mišljenja, predstavnicima lokalne izvršne i zakonodavne vlasti odaslali zahtjev u kojem traže zabranu prikazivanja filma “Neđo od Ljubuškog“. Film se treba održati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, 16. srpnja 2012.

Insert iz filma “Neđo od Ljubuškog

U zahtjevu se ističe kako Svetlana Broz, autorica filma, kao i organizatori NVO Gariwo i NVO Eho iskrivljuju istinu i stvarne činjenice koje su se dogodile u proteklom periodu, a sami pristup i iskazi koji su prikazani na filmu potiču mržnju i unose nemir među lokalno stanovništvo.

Također, predstavnici udruga ističu kako im se obratio veliki broj građana koji apeliraju da se zabrani održavanje takvog skupa u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, a koji bi mogao izazvati dalekosežne, negativne posljedice za sve građane.

U zahtjevu stoji kako potpisnici očekuju od lokalne izvršne i zakonodavne vlasti žurni, pismeni odgovor u ponedjeljak do 14 sati, kako bi mogli pravovremeno reagirati

Fašizam je fašizam kao što su i jagode jagode… Kako god da se kamuflira, preobrazi, pokazaće se, kad-tad, u svom punom «sjaju» i obliku. Mogu se oni nazvati i Udrugom domoljuba i domobrana ili Udrugom seroljuba i dupeljuba, svejedno njihov fašistički background će progovoriti iz njih spontano i logično prema njihovoj kretenskoj logici. Zašto fašistima smeta film “Neđo od Ljubuškog“.   ? Pa, zaboga on iskrivljuje «činjenice» iz domovinskog rata gde je jasno ko je bio agresor a ko branitelj svoje grude. Sve je fašistima jasno kao dan, kao cik nove zore koja se rodila nakon njihove trijumfalne pobede nad agresorima i izdajnicima svoga naroda. I sada se neko usuđuje da kvari tekovine njihove borbe…

Sve je to već viđeno i ovde u Srbiji gde su razne fašističke organizacije, udruženja i njihovi politički eksponenti već mnogo puta pretili, napadali, tukli i ubijali nepoželjne novinare, aktiviste NVO, ma bilo koga ko ne spada u njihove ludačke kalupe i šeme. No, vremenom shvatiš da ta nekontrolisana grupa ludaka je itekako dobro organizovana i instruirana da radi po potrebi i nečijem nalogu. Iza ovih fašistoidnih grupa često stoji i sama država preko svojih Službi bezbednosti – policijskih ili vojnih, a bogami i crkva se pokazala kao bitan faktor u formiranju i organizovanju grupacija koje su klero-fašističke prirode. Kao po komandi ove organizacije se oglašavaju kada se neko usudi da dirne u tekovine poslednjih ratova iz devedestih… Prvo se, naravno, oglase ratni veterani preko patriotskih medija, a odmah posle toga falange instruirane sa «viših instanci» počinju da prave haos. Takođe ove fašističke grupe se koriste za razbijanje svih nepoželjnih događaja tipa gay parada ili bilo čega drugog što smeta nekim strukturama u državi. Ove grupe su opasne, obučene i naoružane po potrebi… Ukoliko dođe do nekih problema ili pritisaka od strane EU na primer, onda se žrtvuje nekoliko izgrednika koji dobiju po par meseci zatvora i to uslovno, kao što se to desilo pre nekoliko dana kada je sud «presudio» navijačima koji su pretili smrću novinarki Brankici Stamenković («Brankice ti si zmija, proćićeš kao Ćuruvija») jer je istraživala veze navijača, kriminalaca i političkih struktura.

Teodor Adorno je rekao da će fašizma  biti dok god postoje društvene pretpostavke da se on i pojavi. BiH, Hrvatska i Srbija još uvek su vrlo plodno tlo za svekolike fašizme i tako će i dalje biti dok god se nešto sistemski ne promeni. A ako državne institucije ne žele ili ne mogu da se izbore sa fašizmom onda im valja poručiti ono što je već jednom rekao Boris Dežulović pišući o tragediji familje Zec u Zagrebu: «Jebo državu»!

U ime Neđe Galića; U ime Štefice Galić- glavne urednice portala Tačno.net kojoj fašistiti prete smrću;  U ime svih žrtava fašizma moramo poručiti jasno i glasno: Smrt fašizmu!!!

 

Autor 18.7.2012. u 09:06