Vrijeme je za “Nevrijeme”

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 17:30

Vrijeme je za “Nevrijeme”

Stolački rock sastav “Početni entuzijazam”, koji se početkom proljeća široj publici predstavio sa kompozicijom “Još malo”, objavio je na svom YouTube kanalu spot za svoj novi (drugi) singl. Riječ je o naslovnoj numeri njihovog prvog albuma “Nevrijeme”, odnosno o video uratku kojeg potpisuje režisersko-scenaristički dvojac Zdravko Terkeš i Ale Puzić.

Video materijal je snimljen krajem maja 2014. godine u selu Poljice nadomak Stoca, pod čvrstom rukom i oštrim okom kamere Zdravka Terkeša, koji je odgovoran i za montažu istog, uz pomoć “glumačke” ekipe sačinjene od članova sastava, njihove rodbine i prijatelja.

Kompozicija “Nevrijeme” snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u maju 2014. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni koncem septembra na istoj adresi.

Tekst pjesme potpisuje Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi “Početnog entuzijazma”: Nedim Zaklan (bubanj), Nedžad Zaklan (bas gitara) i Ale Puzić (gitare i vocal).

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 17:30