4. FRA MA FU Festival reportaža i reportera: Večeras otvorenje izložbe o Franji Martinu Fuisu

tačno.net
Autor/ica 22.9.2018. u 16:56

4. FRA MA FU Festival reportaža i reportera: Večeras otvorenje izložbe o Franji Martinu Fuisu

foto: Š.G.

U sklopu programa 4. Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera u Fažani i na Brijunima sinoć je organizirana Večer s Đelom Hadžiselimovićem koja se sastojala od tribine „Nabava, projekcija i promocija dokumentarnih filmova“ te prikazivanje dokumentarnog filma po izboru Đele Hadžiselimovića.

DSC_1443

Jučerašnji program je završen nastupom dvojca na akustičnim gitarama“Osman & Licks Acoustic rock” (Marko Osmanović i Dinko Likar) koji su izvodili pjesme Bijelog dugmeta te koncertom grupe Šajeta koji je završio i jedan sat iza ponoći.

DSC_1491

Danas je nastavljena radionica reportaža, Zlatko Herljević održao je predavanje pod nazivom “Magija reportaže:  Putopisne sličice  iz Indije i Nepala, na tribini „Novine žive“ predstavljeni su magazin Dimenzije  (Slovačka), Start BiH (BiH) i Volim Šibenik (Hrvatska).

Također je predstavljen PRESS film festival iz Hrvatske Kostajnice te Međunarodni centar za razvoj koji je upravo osnovan u Fažani i partner je Fra Ma Fu festivala.

DSC_1449

Program je nastavljen projekcijom prve i druge epizode 2. sezone TV serije “Novine” u produkciji Drugog plana i u režiji Dalibora Matanića.

Večeras će Marijan Lipovac održati predavanje na temu Fuis kao pratitelj nobelovca Lavoslava Ružičke prilikom njegovog posjeta Zagrebu 1940. godine, te će biti predstavljen roman Drage Hedla “Vrijeme seksa u doba nevinosti”, a ansambl  Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca izvest će predstavu Slučajni perverznjak.

4. Fra Ma Fu festival završit će sutra regionalnim okruglim stolpom na temu (Ne)solidarnost novinara te Milenijskom fotografijom Šime Strikomana posvećean boksačkom šampionu Mati Parlovu, rođenom u Fažani.

tačno.net
Autor/ica 22.9.2018. u 16:56