Semezdin Mehmedinović dobitnik nagrade Mirko Kovač za najbolji roman

tačno.net
Autor 30.9.2018. u 14:54

Semezdin Mehmedinović dobitnik nagrade Mirko Kovač za najbolji roman

Na petim Danima Mirka Kovača, u subotu 29. rujna u 19 sati u rovinjskom kinu Gandusio četvrti je put dodijeljena Nagrada Mirko Kovač u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić (predsjednik žirija), Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavićević i Dragan Radulović, nagrade za 2017. godinu dodijelio je sljedećim autorima i djelima:

– za najbolje djelo mladog autora – roman Proleće se na put sprema Bojana Krivokapića u izdanju Red box iz Beograda

– za knjigu eseja – Pušači crvenog bana Svetislava Basare u izdanju Lagune iz Beograda

– za najbolji scenarij – Kratki izlet Igora Bezinovića i Ante Zlatka Stolice u produkciji Studija Pangolin iz Zagreba

– za najbolji roman – Me’med, crvena bandana i pahuljica Semezdina Mehmedinovića u izdanju Frakture iz Zaprešića.

Nagrada Mirko Kovač sastoji se od novčanog dijela za svaku kategoriju u iznosu od 5000 eura i povelje.

Dosadašnji dobitnici Nagrade Mirko Kovač u kategoriji za najbolje djelo mladog autora bili su Dragan Markovina za knjigu Između crvenog i crnog, Vladimir Tabašević za roman Tiho teče Misisipi i Hana Jušić za scenarij Ne gledaj mi u pjat; za najbolju knjigu eseja Svetlana Slapšak, Leteći pilav, Ivan Lovrenović, Isus u Ahmićima, i Ivan Čolović, Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita; za najbolji scenarij Vuk Ršumović, Ničije dijete, Ivona Juka, Ti mene nosiš, te Mirjana Karanović, Stevan Filipović i Darko Lungulov, Dobra žena; za najbolji roman bili su nagrađeni Sabo je stao Ota Horvata, Doba mjedi Slobodana Šnajdera i Kad sam bio hodža Damira Ovčine.

 

 

tačno.net
Autor 30.9.2018. u 14:54

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija