IZLOŽBA COLLEGIUM ARTISTICUM 2021

tačno.net
Autor 22.4.2021. u 13:17

IZLOŽBA COLLEGIUM ARTISTICUM 2021

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, suorganizatori selektivne godišnje izložbe COLLEGIUM ARTISTICUM: Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum, odlučili su prolongirati otvorenje izložbe“COLLEGIUM ARTISTICUM 2021“ za 24. april 2021. godine sa početkom u 13:00 sati, a koja se tradicionalno, od 1975. godine, organizuje i otvara povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Na ovogodišnjoj izložbi će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih žirija udruženja. Otvorenju izložbe i dodjeli nagrada mogu prisustvovati predstavnici medija.

“S obzirom na predan i strog rad ovogodišnjih komisija sva tri udruženja, samo učešće na izložbi je svojevrsna kategorija nagrade. Čestitamo svima koji su prošli selekciju za učešće na ovogodišnjoj izložbi, a onima koji nisu prošli – želimo puno uspjeha naredne godine!”

“Našu cijenjenu publiku obavještavamo da će izložba biti otvorena za posjete od 26. aprila do 25. maja tekuće godine, u radnom vremenu galerije, od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 18:00 sati. Broj posjetilaca u galeriji je ograničen, te će sam ulaz biti kontroliran u skladu sa preporukama i mjerama Kriznog štaba.”

tačno.net
Autor 22.4.2021. u 13:17