„Aftermath/Posljedice. Promjena kulturnog pejzaža“ u Gradskoj galeriji Collegium artisticum

tačno.net
Autor/ica 11.5.2014. u 11:02

„Aftermath/Posljedice. Promjena kulturnog pejzaža“  u Gradskoj galeriji Collegium artisticum

U ponedeljak, 12. 5. 2014. sa početkom u 20:00, u Gradskoj galeriji Collegium artisticum biće otvorena izložba „Aftermath/Posljedice. Promjena kulturnog pejzaža“.

Izložba protagonista savremene fotografije, aktivnih na prostoru bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do danas, predstavlja rezultate istraživačkog i kustoskog regionalnog projekta koji istražuje ulogu fotografije u registrovanju i artikulaciji socijalnih, ekonomskih, kulturnih i političkih promjena koje su obilježile ovo područje u posljednje dvije decenije. Radove 37 autora iz regiona odabrao je tim kustosa iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Prištine, Cetinja, Beograda i Skopja.

Zahvaljujući specifičnom vremenskom rasponu, projekat suprostavlja umjetničke refleksije i izraze različitih generacija od kojih su neki iskusili život u razdoblju prije raspada zajedničke države dok su drugi stvarali isključivo u novom društvenom kontekstu. Početna tačka je odnos starog i novog, registrovanje postepenih promjena na konkretnim mjestima i ideoloških tragova upisanih u pejzaž.

tačno.net
Autor/ica 11.5.2014. u 11:02