Akademski folklorni ansambl gostovao u Izmiru

Foto: Arhiva/Akademski folklorni ansambl Instituta za umetničku igru

Članovi Akademskog folklornog ansambla Instituta za umetničku igru, pevačka grupe “Đurđe” i omladinski orkestar KUD-a Svetozar Marković iz Novog Sada učestvovali su na internacionalnom festivalu folklora pod nazivom „Mandarin Flower Festival of Arts“ u Izmiru, (Turska) od 21. do 25. maja ove godine.

“Ove tri sekcije su se predstavile publici Menderesa i Izmira divertismanom ‘Sude mi je vedro nebo’ i igrom sa običajem ‘Dubočka Rusalja’. Već tokom prvog nastupa predstavnici Srbije su osvojili simpatije drugih zemalja učesnica, publike, gradonačelnika i organizatora festivala. Pored diplome o učešću naši igrači su dobili nagradu za najbolji performans i nagradu za najbolju pevačku grupu”, navode iz Instituta.

Nakon predstavljanja Srbije ansamblu je uručen poziv za učešće u Izmiru i sledeće godine, a pozivu se se pridružile Letonija, Ukrajina, Bugarska i Gruzija.

Tokom šestodnevnog boravka u Turskoj, pored koncerata članovi Akademskog folklornog ansambla su posetili grad Izmir, Istanbul, kuću Device Marije i krstarili morem.

Alademski folklorni ansambla osnovan je prošle godine u okviru Instituta za umetničku igru pod vođstvom Bobana Kostića studenta master studija Instituta za umetničku igru.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI