Angelina Jolie dodijeljena zlatna značka Univerziteta u Sarajevu

Autor/ica 15.2.2012. u 18:35

Angelina Jolie dodijeljena zlatna značka Univerziteta u Sarajevu

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica uručio je u utorak Angelini Jolie Zlatnu značku UNSA za doprinos i razvoj filmske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Uz riječi zahvalnosti Angelina Jolie je navela da smatra veoma značajnim ovo priznanje jer dolazi od Univerziteta u Sarajevu i Akademije scenskih umjetnosti koji su dali veoma poznate i priznate umjetnike.

– Susret s velikom filmskom umjetnicom za sve nas bio je poseban. U kratkom razgovoru pokušali smo prenijeti naše impresije nakon prikazanog filma i u isto vrijeme čestitati joj na velikom umjetničkom poduhvatu koji nosi trajnu poruku“, istakao je rektor Čaklovica.

S Angelinom Jolie susreli su se i predstavnici UNSA, dekan Akademije scenskih umjetnosti prof. Zijad Mehić i studenti četvrte godine Akademije scenskih umjetnosti Staša Dukić i Adi Hrustemović.

Čaklovica je pozvao Jolijevu da održi predavanje studentima Sarajevskog univerziteta o humanističkim vrijednostima važnim za doprinos miru u regionu, kao i globalnom miru, što je ona i prihvatila, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u utorak je održana bh. premijera filma „U zemlji krvi i meda“, scenarističkog i rediteljskog prvjenca Angeline Jolie.

Tagovi:
Autor/ica 15.2.2012. u 18:35