Angelina Jolie i Rade Šerbedžija pokreću međunarodno kazalište

Autor/ica 22.8.2011. u 04:04

Angelina Jolie i Rade Šerbedžija pokreću međunarodno kazalište

RIJEKA  Nakon što je lani zbog medijske halabuke odustala od dolaska, Angelina Jolie  ove se godine ipak odazvala pozivu prijatelja Rade Šerbedžije  i došla na Brijune. Rade je odigrao značajnu ulogu u njenom redateljskom filmskom prvijencu filmu »Zemlja krvi i meda/dobra i zla«, u kojem uz Šerbedžiju glumi i Branko Đurić Đuro , kojem je Angie na Brijunima skočila u zagrljaj. 

Božanstvena Angelina

Zapitali smo Radu Šerbedžiju o njegovim dojmovima i planovima s Angelinom Jolie. Rade kaže da komplimenti koje je Angelina Jolie uputila ljepoti Brijuna, našem moru, hrani, glumcima i predstavi kojoj je prisustvovala nisu nimalo kurtoazni već vrlo iskreni. On je, kaže, i kao čovjek i kao umjetnik naprosto oduševljen Angelinom. 

– Ona je fantastična glumica, prelijepa žena, a najviše me dojmila njezina totalna jednostavnost, dobrota i čestitost. Božanstvena je! Fascinantno je koliko želi pomoći nesretnim ljudima koji su preživjeli ratove ili se nalaze u zonama ratnih sukoba, ljudima koji su gladni i nesretni, koji su izgubili sve. Stalno je na putu i pomaže nekom. Zadivljujuća je njezina hrabrost otići tamo gdje nije baš sigurno kao recimo u Afganistan, oduševljeno će Rade. 

– Pričali smo i tome da bi bilo super zajedno glumiti u nekom filmu, ali ništa definitivno jer to ne ovisi samo o nama već i o producentskim kućama, kaže nam Rade.   

Brojne obaveze

Pitali smo Radu Šerbedžiju što je s filmom »Zemlja krvi i meda/dobra i zla«. Film će, kaže, imati svjetsku premijeru 23. prosinca u Los Angelesu tempiranu točno na vrijeme da film uđe u razmatranje za sljedeće Oscare. O premijeri filma u Sarajevu koja bi, kako smo doznali iz dobro informiranih krugova, trebala uslijediti negdje odmah iza svjetske premijere između Božića i Nove godine ne zna ništa konkretno, a o eventualnoj suradnji u smislu da i Angelina Jolie glumi u nekom projektu teatra Ulysses kaže da to zbog njene prenatrpanosti obavezama »nije moguće«. 

 – Međutim, razgovarali smo o pokretanju jednog teatarskog centra za međunarodne projekte. U tom centru ne bi sudjelovala poznata svjetska glumačka, scenaristička i redateljska imena nego umjetnici iz kriznih područja i ratom zahvaćenih zemalja koji bi svojim umjetničkim angažmanom pridonijeli rješavanju tih problema, zaključuje Šerbedžija.

RIJEKA  Nakon što je lani zbog medijske halabuke odustala od dolaska, Angelina Jolie  ove se godine ipak odazvala pozivu prijatelja Rade Šerbedžije  i došla na Brijune. Rade je odigrao značajnu ulogu u njenom redateljskom filmskom prvijencu filmu »Zemlja krvi i meda/dobra i zla«, u kojem uz Šerbedžiju glumi i Branko Đurić Đuro , kojem je Angie na Brijunima skočila u zagrljaj. kraj teksta

Novi list

Autor/ica 22.8.2011. u 04:04