BALET MLADIH PREMIJERNO U RADOVIĆU

tačno.net
Autor/ica 16.4.2021. u 08:59

BALET MLADIH PREMIJERNO U RADOVIĆU

Foto Belkisa Beka Abdulovic

Članovi kompanije Balet mladih Ana Djerković, Ana Svorcan, Una Stepanović i Lazar Tirić premijerno će nastupiti u predstavi Ukradeni princ i izgublјena princeza po Den Toteru, u režiji i adaptaciji Branislave Stefanović i koreografiji Katarine Ilijašević u petak 16. aprila na sceni Malog pozorišta Duško Radović u Beogradu s početkom u 19.00 časova.

Dragi moji gledaoci, bajka o ukradenom princu i izgubljenoj princezi počinje pričom o velikoj nepravdi: U davna vremena stvarno je postojao drevni običaj po kom carski tron može da nasledi samo dečak!  Zato što devojčice i dečaci nisu jednako vredni!

U ‘Srednjem cvetnom carstvu’ iz naše priče rodili su se carski blizanci, brat i sestra, koji su bili na rođenju surovo razdvojeni. Pošli su svako svojim putem i savladali sve prepreke: i tešku sudbinu i veliku reku i ogromnu glad i putovanje kroz visoke, strme planine i strašnog Velikog zmaja….Kada su se najzad sreli i prepoznali……..!!!!!!!

Ali, da ne kvarim priču, ostanite sa nama do kraja predstave da vidimo da li su ukradeni princ i izgubljena princeza bili mudri koliko su bili dobri?

Da li su promenili stari zakon koji je bio nepravedan i surov?

Ko će biti novi vladar: car ili carica?… navodi Branislava Stefanović rediteljka. 

Scenu za predstavu je uradila Tanja Žiropađa, kostim Maria Marković Milojev, asistentkinja kostimografkinje Martina Malobović, muzika Dragana Jovanović, udaralјke Nikola Veličković, repetitor kompanije Balet mladih Mila Stijak.

Reprize predstave 17. i 24. aprila.

tačno.net
Autor/ica 16.4.2021. u 08:59