Balet Mostar Arabesque ide u Portugal na Finale DWC-a 2023

Fotografije: BMA   

U subotu 18.03. su u Hrvatskoj (Nova Gradiška) održane Kvalifikacije Dance World Cup 2023 za zemlje regiona i odabir najuspješnije djece za Finale DWC 2023 koje će se ove godine održati u Bragi, u Portugalu. Eva Schafer, učenica škole Balet Mostar Arabesque (BMA), je ne samo osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji, već i dovoljan broj bodova za direktan prolaz na svjetsko finale.

Tim povodom je umjetnička direktorica BMA, Arleta Ćehić, prof. baletske pedagogije, izjavila:

“Balet Mostar Arabesque je ove godine prijavio samo jednu koreografiju u etno karakternom plesu. Radi se o flamenku, koji zauzima posebno mjesto u mom profesionalnom radu, te o autorskoj koreografiji. Znači mi da je ne samo prepoznata od žirija (Marko Ciboci, Rachel Jackson- Weingartner i Ana Vesel Križaj), već je zavrijedila i pojavljivanje na svjetskom finalu u Portugalu. Tek mi je sada žao što nismo prijavili više koreografija i djece, jer smo opet dobili onaj stari osjećaj kvaliteta, kada smo se godinama, sve do pandemije 2020., iz Zenice sa kvalifikacija vraćali sa prepunim koferom medalja, pehara i prolaza u svjetsko finale. Sljedeća godina će sigurno biti drugačija.

Drago mi je da se ovogodišnje Finale DWC-ja opet održava u Bragi (Portugal), gdje smo sa našim baletom i koreografijom Na lijepom plavom Dunavu (odjeljenje Široki Brijeg) bili 2019. i osvojili najviše poena ikada na takvoj vrsti natjecanja. Naša Eva je prošle godine u svjetskom finalu (San Sebastian, Španjolska), koji je okupio oko 5.000 plesača iz 40 zemalja, osvojila izvanredno 10. mjesto. Željeli bismo taj uspjeh ponoviti ili ga možda nadmašiti.”

Inače, ostala djeca BMA su se u nedjelju 19.03. natjecala u Mostaru na Erigo Dance Star i pokupila sva prva mjesta u kategoriji baleta, te opet pokazala svoje zasluženo mjesto najprije u gradu, a potom u BiH i šire.

 

 

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Na International Ballet Competition "Ana Pavlova" u Hagu (Nizozemska) Balet Mostar Arabesque je briljirao i u Mostar donio najznačajnije nagrade u baletu ikada...