Baletski umetnik Jovan Veselinović oformio žiri za “Terpsihoru 2014”

tačno.net
Autor/ica 12.9.2013. u 08:37

Baletski umetnik Jovan Veselinović oformio žiri za “Terpsihoru 2014”

“Baletski umetnik i solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Jovan Veselinović, dobitnik najvišeg baletskog priznanja u 2013. godini “Terpsihora” Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, oformio je žiri za dodelu nagrade “Terpsihora 2014”.

Kako je danas saopštio predsednik Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije mr Aleksandar Ilić, Veselinović je kao dobitnik nagrade “Terpsihora”, po propozicijama nagrade, dužan da oformi sledeći sastav žirija koji će odlučivati o novom dobitniku nagrade koja se dodeljuje mladim talentovanim igračima, koreografima i pedagozima za ostvaren kompletan doprinos umetničkoj igri u toku jedne baletske sezone.

U sastavu žirija pored Veselinovića su Duška Sifnios prima balerina i koreografkinja, Žarko Prebil baletski umetnik i pedagog, Gordan Dragović reditelj i profesor i Konstantin Kostjukov baletski umetnik, pedagog i koreograf.

Žiri će pratiti rad potencijalnih nosioca nagrada “Terpsihora 2014” s početkom sezone pa do Svetskog Dana igre 29.aprila 2014. godine kada će biti uručena nagrada tradicionalno u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.”

 

Foto: Srđan Mihić

tačno.net
Autor/ica 12.9.2013. u 08:37