Basist grupe Alice in Chains Mike Starr pronađen mrtav

Autor 9.3.2011. u 11:56

Basist grupe Alice in Chains Mike Starr pronađen mrtav

Mike Starr, legendarni basist Alice in Chainsa, pronađen je mrtav u kući u Salt Lake City-ju, devet godina nakon što je od predoziranja umro pjevač benda Layne Staley.

Uzrok smrti tek će se utvrditi, no s obzirom na Starrovu dugogodišnju ovisnost o opijatima o kojoj je i javno progovorio u reality showu Celebrity rehab, pretpostavlja se da je, kao i Staley, preminuo od predoziranja.

O vlastitim demonima ovisnosti  Alice in chains govorili su vrlo rječito kroz svoju glazbu, posebno na albumu »Dirt«, a Starr je prekinuo s bendom upravo nakon izlaska tog albuma i to zbog – problema s ovisnošću.

Prije toga s Chainsima je snimio Facelift, prvi studijski album benda, te EP »SAP«, a na njegovo mjesto nakon odlaska iz benda 1992. tijekom turneje »Dirt« albuma došao je Mike Inez.

Odlaskom Starra na neki je način, iako su nakon toga snimili još dva albuma, »Jar of flies« i izvrsni, mračni »Alice in Chains«, bio početak kraja velikog benda Seattle scene iz devedesetih.

Bend se, nakon raspada i Staleyeve smrti 2002. godine, ponovo okupio prijen otprilike tri godine, no bez Starr-a, a umjesto Layne Staleya kao novi frontman pojavio se William Duvall,.

Bend je u toj postavi izdao i dugo očekivani studijski album »Black gives way to blue

novilist

Autor 9.3.2011. u 11:56

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija