Bh. turneja zaprešičkog art-rock benda GUMP

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 14:07

Bh. turneja zaprešičkog art-rock benda GUMP

Zaprešički art-rock bend GUMP ovog mjeseca gostuje u većim BH gradovima, promovirajući debi album ‘2013.’ pod etiketom Dallas Records s potpisom producenta Briana Costella.

Ono što je karakteristika benda Gump jest ženski lead vokal mladeIvane Pavlović koja je ujedno i tekstopisac, te flautistica benda. Ivana Pavlović uz Luku Pršu na gitari, Ivana Mađerića na bubnju i Josipa Antolića na basu tvori pokretačku kreativnu snagu jer od 2007. ova je ekipa stvorila desetke promišljenih pjesama od kojih su se najbolje našle na debitantskom albumu ‘2013.’.

Osvojili su nagrade za najperspektivniji bend nazaprešićkom Demo festu, a finalisti su i HR Demo kluba 2011. U decembru 2011. godine na natjecanju u Hard Placeu, Lord Bishop iz konkurencije deset bendova proglasio ih je najboljima i pozvao na svoju ljetnu europsku turneju.

Prvi singl bila je pjesma ‘Dio neba’, koja je ovih dana dobila i novi zvuk/video u remix projektu ivanapereprozore u produkciji Branka Vrdoljaka, dok je novi aranžman uradio Vlado Podany.

Spot je uradila ekipa iz Sarajevo Film Academy – Gorčin Zec, Mirna Dizdarević, Jasmin Gluhić i Benjamin Dizdarević. 

Još uvijek aktuelni singl ‘Riječi istine’, za koji je video sniman u zagrebačkom Muzeju savremene umetnosti, možete poslušati i pogledati ispod.

Na albumu se nalazi i obrada EKV pjesme ‘Par godina za nas’.

Gost na ovoj turneji je Emir Balić-Bakke, exfrontmen kultnog sarajevskog benda Pappoemuo. Bakke sa Ivanom priprema duet-projekt.

Radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 14:07