Balet Mostar Arabesque na STAGE International Dance Competition 2020

tačno.net
Autor/ica 10.11.2020. u 13:52

Balet Mostar Arabesque na STAGE International Dance Competition 2020

U subotu, 07.11.2020 u Skoplju (Sjeverna Makedonija) je održano Međunarodno natjecanje STAGE International Dance Competition, koje je okupilo 12 zemalja: Sedam gradova iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Mostar), Poljske, Češke, Bugarske, Rumunjske, Grčke, Rusije, Uzbegistana i Tajlanda (dva grada).

U ovom specifičnom vremenu 27 škola je prijavilo više od 300 natjecatelja različitih uzrasta i kategorija slanjem video-zapisa po striktnim pravilima, koja su se putem lifestream-a natjecala u subotu. Uvaženi žiri: mr. Olga Pango, direktorica Baleta u Nacionalnoj Operi i baletu Makedonija, Prima Balerina, dr. prof. Aleksandra Mijalkova, Nacionalna Opera i Balet Makedonija i Saša Evtimova, solist, profesor i koreograf u Nacionalnoj Operi i Balet Makedonija.

Balet Mostar Arabesque se natjecao sa tri koreografije: Bečke Bombone, Mini klasični balet, grupna, djeca do 8 g. Na lijepom plavom Dunavu, Djeca klasični balet, grupna, do 13 godina i Alegria, solo karakterni ples do 13 godina, koji je plesala Eva Schafer. U sve tri kategorije su osvojena PRVA mjesta, a koreografije i kostime je uradila prof. Arleta Ćehić.

Inače Balet Mostar Arabesque djeluje već 14 godina u Mostaru i iza sebe ima brojna međunarodna i svjetska natjecanja, donoseći u Mostar značajne medalje i priznanja sa respektabilnih natjecanja.

Iako radi u minimalnim uslovima kompletne kadrovske i materijalne logistike, rezultati ne izostaju i čine ponosnim ne samo grad Mostar i BiH, već i ostale ljubitelje baletske umjetnosti, karakternog i modernog plesa.

tačno.net
Autor/ica 10.11.2020. u 13:52