Četvrti dan Fažana Media Festa

tačno.net
Autor/ica 9.9.2021. u 09:27

Četvrti dan Fažana Media Festa

Foto: FMF

Četvrti dan Fažana Media Festa počinje razgovorom na temu „Što građani očekuju od Europske unije – komunikacijski i politički prioriteti“. Panel na engleskom jeziku u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj održat će se u MMC-u Fažana u 10h.

U 11h Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj predstavit će kampanju Zajedno.eu

Poslijepodnevni program počinje u 17:30 sati predstavljanjem knjige „Kad čujem Daruvar“ grupe autora. Knjigu će predstaviti Saša Leković, urednik Kruno Lokotar i jedan od autora Mladen Blažević.

U 18h održat će se okrugli stol Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj pod nazivom: Digitalno gospodarstvo

Projekcija dokumentarnog filma o lažnim vijestima u režiji Alena Šimića i produkciji SEENPM-a održat će se u 19:30 sati, a nakon filma nastavit će se panelo rasprava na istu temu: „Dezinformacija, mržnja i medijski inegritet“. Panel će se voditi na engleskom jeziku a sudjeluju: Boro Kontić (Mediacentar Sarajevo), Ivana Jelača (Media Diversity Institute Western Balkan), Aiden White (Ethical Journalism Network) i kao moderator Biljana Petkovska (Macedonian Media Institut –MIM).

U 21h održat će se projekcija filma „Kolektiv“ (nagrada publike LUX).

Na kraju dana slijedi malo opuštanja uz koncert na kojem će nastupiti duo „Osman & Likar“ u MMC-u Fažana. Koncert počinje u 22:30 sati.

Ulaz na sva događanja je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera.

tačno.net
Autor/ica 9.9.2021. u 09:27