Chick lit: Nova predstava u režiji Tanje Miletić Oručević u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 11.11.2013. u 12:15

Chick lit: Nova predstava u režiji Tanje Miletić Oručević u Mostaru

HNK Mostar otvara sezonu predstavom drame Chick lit, u režiji višestruko nagrađivane mostarske redataljice Tanje Miletić Oručević.

Povodom sutrašnje premijere predstave, danas je održana konferencija za medije.

Redateljica predstave  Tanja Miletić Oručević je istakla:

Tekst Damira Šodana je sasvim nov i  suvremen, napisan je prije nekoliko godina i bio je nagrađivan, no nikada nije bio izveden. Ovo je jedna nesvakidašnja situacija a, po mom mišljenju ona je svečana i posebna, jer u Mostaru imamo svjetsku izvedbu jednog suvremenog dramskog teksta. Radili smo intenzivno i profesionalno, doprinos svih suradnika je ogroman, a predstava je u svim svojim teatarskim elementima iznimna.“

Proces je bio uzbudljiv jer sam s većim djelom ekipe prvi put radila, od početka imali smo dobru zajedničku energiju koja je urodila plodom. To je moje mišljenje, a na publici je da procjene“, rekla je Jelena Kordić Kuret, jedna od  najboljih  mladih glumica u Bosni i Hercegovini.

Redateljica Tanja Miletić Oručević  na kraju je istaknula da Mostarska produkcija može pokazati umjetnički potencijal, koliko god se to činilo suprotnim, jer kako kaže sve stvari koje su se događale zadnjih godina proizvele su toliko kazališnih institucija u gradu koje nude nula relevantnih događaja.

Postavlja se pitanje je li situacija takva zbog toga što nema kreativnog potencijala u gradu? No Oručević kaže: „Sigurna sam da će predstava pozitivno odgovoriti na to pitanje. Mostar ima umjetničkog potencijala za vrhunsku i ozbiljnu predstavu, ima glumačkog potencijala. Drago mi je da smo radili na tekstu koji ima 13 likova svi su izuzetno važni i zanimljivi i svi glumci se pokazuju u fantastičnom svjetlu kao zanimljivi suvremeni talentirani glumci“.

Utorak, 12.11. u 20h – premijera predstave “Chick lit” u HNK Mostar.

tačno.net
Autor/ica 11.11.2013. u 12:15