CIN panel: ‘Mediji protiv žena’ na 4. Fažana Media Festu

tačno.net
Autor 24.8.2022. u 15:19

CIN panel: ‘Mediji protiv žena’ na 4. Fažana Media Festu

Foto: Barbara Matejčić, Štefica Galić, Slavenka Drakulić, Tamara Skrozza

Još je samo 11 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

Na panelu Centra za istraživačko novinarstvo sudjelovat će Slavenka Drakulić – novinarka i spisateljica iz Zagreba, Tamara Skrozza – novinarka iz Beograda i Štefica Galić – novinarka i aktivistica iz Mostara. Panel će moderirati Barbara Matejčić – slobodna novinarka iz Zagreba

Kao i svake godine i ovaj put u sklopu festivala bit će održana i trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna.

Također će biti i radionica na temu ‘Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa’.

Pozivaju se novinari, one koji to to žele postati kao i sve ostale koji žele sudjelovati na radionicama da se jave i potvrde sudjelovanje.

U šest dana festivalskog programu održat će se čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

I ove godine imat će nekoliko međunarodnih partnera.

tačno.net
Autor 24.8.2022. u 15:19